Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
8032880442313
Extra pikantní sušené kalábrijské chilli. Dodejte svým pokrmům extra chuť, schopnou uspokojit i ty nejnáročnější mlsné jazýčky. Chilli je široce používáno při přípravě mnoha receptů kalábrijské kuchyně. Chilli je bez chemických přísad, konzervantů i barviv, tak jak to vyžaduje starodávná tradice.
Poslední kus na skladě!
Datum dostupnosti:
Složení: pikantní chilli z Kalábrie.
Nutriční hodnoty na 100g: energetická hodnota 379 kcal, bílkoviny 12 g, sacharidy 32 g, tuky 17 g, vláknina 20 g.
Datum spotřeby: viz obal.
Výrobce | Lombardo |
Země původu | Itálie |
Balení | 40g |
Kdo z vás alespoň jednou v životě nepřipravil špagety s česnekem, olejem a chilli papričkou ? Opravdu rychlý a velmi jednoduchý recept. Právě toto jídlo se zrodilo v Kampánii a zpočátku se jako těstoviny používaly linguine nebo nudle.
Počátky tohoto jídla sahají do starověku. Obvyklý způsob, jak znovu použít chléb, bylo opéct ho a ozdobit solí a olejem. Tímto způsobem se starý chléb stal křupavým a voňavým. Bruschetta je jedním z těch předkrmů, které vám umožní uspořádat úžasnou večeři, i když nemáte čas vařit. Potřebujete jen pár základních ingrediencí: chléb, olej, špetku soli, pár...
Pasta all'Ortolana je italské jídlo připravené vařením různých druhů zeleniny před smícháním s těstovinami. Recept neuvádí konkrétní druh těstovin, takže je možné je připravit z Fusilli, Fettuccine, Penne, Rigatoni, Farfalle nebo jiného druhu krátkých těstovin.
Počátky tohoto jídla sahají do starověku. Obvyklý způsob, jak znovu použít chléb, bylo opéct ho a ozdobit solí a olejem. Tímto způsobem se starý chléb stal křupavým a voňavým. Bruschetta je jedním z těch předkrmů, které vám umožní uspořádat úžasnou večeři, i když nemáte čas vařit. Potřebujete jen pár základních ingrediencí: chléb, olej, špetku soli, pár...
Spaghetti alla puttanesca je italské těstovinové jídlo pocházející z oblasti Kampánie a Lazia. Jeho základem jsou špagety, podávané s omáčkou z rajčat, oliv, česneku, kaparů, ančoviček a feferonky.
Výraz „ alla boscaiola “ se používá k označení různých druhů jídla podávaná s omáčkou nebo ragú na bázi hub. Existuje několik místních variant, které kromě hub zahrnují přidání různých ingrediencí, jako je vepřové maso a v různých kombinacích hrášek, černé olivy, cherry rajčata nebo alternativně smetana. Druh použitých hub se také liší, i když obvykle se...
Recept na těstoviny alla Norcina je italským jídlem v celé své kráse – bohatá omáčka na bázi klobásy a smetany, která má trochu šmrnc díky přidání bílého vína a spousty Pecorino Romano. Umbijské město Norcina je známé svými vepřovými produkty, a tak není divu, že jeho nejznámější pokrm využívá jedny z nejlepších uzenin v Itálii.
Penne alla Siciliana je mimořádně chutné a jednoduché jídlo. Navzdory názvu má recept neapolský původ a je tak definován přítomností lilků, které připomínají těstoviny alla Norma. Je to vynikající hlavní jídlo z jednoduchých a chutných ingrediencí: z lilku, rajčat a mozzarelly.
Směs koření a sušené zeleniny k ochucení čerstvých i sušených rajčat. Jednoduché, rychlé a dokonalé.
Směs koření a sušené zeleniny pro přípravu omáčky na těstoviny. Omáčka Marinara je omáčka obvykle připravovaná z rajčat, česneku, bylinek a cibule. V mnoha variacích může zahrnovat přidání kaparů, oliv, koření a trochy vína. Tato omáčka je široce používána v italsko-americké kuchyni.
Středomořské těstoviny jsou lehké, svěží, jednoduché a chuťově bohaté. Ideální pro obohacení letního stolu ve společnosti přátel.
Pasta alla Florentina je autentický italský recept typický pro oblast Toskánska.
Zeleninové ragú je velmi chutné vegetariánské jídlo. Doba vaření není příliš krátká, ale příprava je jednoduchá a dostatečně rychlá a ujišťuji vás, že výsledek stojí za to. Zeleninu můžete obměňovat podle libosti, podle chuti nebo prostě podle dostupné zeleniny nebo sezónnosti.
Drcená chilli paprička. Není žádným tajemstvím, že jedna z nejlepších papriček na světě pochází z italské Kalábrie. Červená paprička, která má ohnivou a pikantní chuť, pro kterou jsou kalábrijské papričky známé. Tyto italské chilli papričky jistě dodají vašemu jídlu extra pikantní chuť, kterou si zaslouží.
Spaghetti all'italiana je velmi chutný a jednoduchý recept typický pro oblast Kampánie. Zatímco těstoviny považujeme za kulturně italské jídlo, je to pravděpodobně potomek starověkých asijských nudlí. O těstovinách se všeobecně ví, že je do Itálie přivezl z Číny Marco Polo během 13. století.
Carbonara je způsob úpravy těstovin pocházející z italské kuchyně, rozšířený především v Římě a okolí. Nejčastěji se vaří ze špaget nebo jejich verze z kraje Lazio, zvané bucatini, mohou se však použít i jiné druhy těstovin. První zmínka pochází z roku 1837 od neapolského spisovatele Ippolita Cavalcantiho. Národním jídlem se tento recept stal až na konci...
Sušená směs na těstoviny. Snadná příprava, rychlý jednoduchý pokrm ve chvíli, kdy nemáte k dispozici čerstvé pesto.
Sugo all'amatriciana je omáčka tradičně podávaná s těstovinami pocházející z města Amatrice v italském regionu Lazio. Správně je připravena z šesti ingrediencí, kterými jsou guanciale, sýr pecorino, rajčata, bílé víno, pepř a chilli.
Mořská sůl se sušeným černým letním lanýžem je ideální ke grilovanému masu, salátům i na brambory. Černý lanýž má příjemnou vůni a jemnou chuť a v kombinaci s mořskou solí je díky své jednoduchosti nepostradatelnou základní ingrediencí ve všech kuchyních. Ideální pro obohacení pokrmů o chuť a vůni. Může být také zajímavým dárkem. TIP: Créma di tartufo -...
Díky konzervaci v soli, která udržuje jejich vynikající chuť beze změny, jsou tyto kapary křupavé a mají intenzivní chuť. Jsou vynikající k aromatizaci pomazánek, těstovin a hlavních jídel typických pro italskou kuchyni. Vyzkoušejte je také v kombinaci s rybími pokrmy, budete překvapeni jejich mimořádnou chutí.
Kapary se pěstují od starověku a lze je nalézt v celé oblasti Středomoří. Tyto kapary jsou obzvláště sladké a se správnou konzistencí. Díky své lahodné chuti jsou velmi oblíbené v mezinárodní kuchyni: od aperitivů přes saláty po předkrmy, jako doplněk k sýrům nebo paštikám, jako přísada do vynikajících těstovinových omáček. Také jsou skvělé k použití na...
Nejtypičtější kalábrijské koření - chilli - nakrájené a naložené v oleji. Jednoduché a efektivní. Využijte jej na dochucení pokrmů, polévek, omáček i pomazánek. Velmi pálivé.
Přirozeně vysušené a namleté, připravené k okamžitému použití. Velmi pálivé.
Pro všechny milovníky pikantních chutí, velmi pálivá omáčka na dochucování na bázi kalábrijské extra pálivé papriky a olivového oleje. Využijte ji na ochucení těstovin, omáček, masa i zeleninových pokrmů. Extrémně pálivé.
Směs chilli a zeleniny v olivovém oleji. Bomba Calabrese je výrazné dochucovadlo s intenzivní chutí. Využití je pestré, můžete ji využít na těstoviny, maso a také jako základ omáčky nebo na zpestření jednohubek. Jedinečná chuť Kalábrie ve sklenici.
Přirozeně vysušené a drcené, připravené k okamžitému použití. Velmi pálivé.
Jedna z nejznámějších kombinací v Itálii - česnek a to nejlepší kalábrijské chilli, to vše naložené v oleji. Směs můžete využít na italskou klasiku Spaghetti aglio olio e peperoncino nebo na dochucení zeleniny, polenty či na pizzu.
Bobkový list je sušený list vavřínu vznešeného používaný zejména jako koření. Je naprosto nepostradatelný v kuchyni, zejména při přípravě masových pokrmů, v omáčkách, na těstoviny i k rybím pokrmům. Má chuť s nádechem citrusů a muškátového oříšku. Kromě toho bobkový list napomáhá zažívání. Díky němu se tuky lépe štěpí a masové pokrmy jsou tak lépe...
Chřestový krém s lanýžem je kombinace s...
166 Kč
113 Kč
109 Kč
Víno intenzivní zářivé rubínové barvy. Čistá a...
273 Kč
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně...
135 Kč
Ostré chilli dodává této rajčatové omáčce...
172 Kč