Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
FILAS08
Efektní vaječné těstoviny barvené sépiovým inkoustem. Spaghetti alla chitarra, těstoviny typické pro oblast Abruzzo, se čtvercovým průřezem o tloušťce asi 2–3 mm. Název těchto špaget pochází z nástroje (tzv. Chitarra , doslova „kytara“), z něhož jsou tyto těstoviny vyráběny, což je nástroj, který jim dává jejich název, tvar a pórovitou strukturu, která umožňuje těstovinové omáčce dobře přilnout.
Poslední kus na skladě!
Datum dostupnosti:
Složení: krupice z tvrdé pšenice, vejce (25%), pšeničná mouka, sépiový inkoust (2%).
Nutriční hodnoty na 100g výrobku: energetická hodnota 1584 kJ / 374 kcal, tuky 4,2 g z toho nasycené mastné kyseliny 1,3 g, sacharidy 67 g z toho cukry 1,5 g, vláknina 2 g, bílkoviny 16 g, sůl 0,09 g.
Může obsahovat stopy sójových bobů.
Balení | 250g |
Pappardelle (z italského pappare – „polykat“) je druh těstovin v podobě cca 2–3 cm širokých nudlí. Jejich obdobou jsou toskánské Fettuccine. V Itálii jsou velmi populární, takže se např. v provincii Emilia-Romagna pořádají festivaly věnované pouze těmto těstovinám. V balení hnízda 500g je osm porcí.
Spaghetti alla chitarra (doslova „kytara“), jsou vaječné těstoviny typické pro italskou oblast Abruzzo, se čtvercovým průřezem o tloušťce asi 2–3 mm. Název těchto špaget pochází z nástroje - tzv. kytary, z něhož jsou tyto těstoviny vyráběny, což je nástroj, který dává špagetám jejich tvar a pórovitou strukturu, která umožňuje omáčce dobře držet. V...
Spaghettoni - tradiční italské hutné špagety, perfektní ke všem druhům omáček.
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s různými omáčkami, tradičně především s omáčkou boloňskou, ale neurazí ani v kombinaci s macarpone nebo ricottou. V balení hnízda 500g je osm porcí.
Těstivony s příchutí lanýže jsou ideální s lanýžovou omáčkou, extra panenským olivovým olejem s česnekem a chilli nebo s rajčaty a bazalkou.
Těstivony s příchutí lanýže jsou ideální s lanýžovou omáčkou, extra panenským olivovým olejem s česnekem a chilli nebo s rajčaty a bazalkou.
Orecchiette - název vznikl z italských slov orecchio (ucho) + etto (malý) a znamená zdrobnělinu "ouško". Jsou typické pro oblast Apulie, kde se často podávají s brokolicí. Obzvlášť v oblastech Capitanata a Salento se orecchiette tradičně podávají s rajčatovou omáčkou, s nebo bez masových kuliček a posypem ze sýrů ricotta forte nebo pecorino.
Maltagliati - ručně vyráběné těstoviny typické pro italský region Emilia-Romagna. Malé, nepravidelně řezané těstoviny, tradičně přidávané do luštěninových polévek a výborně se hodící také k masovým a houbovým omáčkám.
Fettuccine je tradiční a velmi oblíbený tvar těstovin nejen v italské kuchyni. Filotea vyrábí verzi s příchutí papričky Habanero, která jim dodává charakteristickou pikantní chuť. Vhodné jsou pro jakýkoli druh bílé nebo červené omáčky, ať už s masem, rybou nebo zeleninou.
Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm. Tato varianta je ochucená citrónem. Vynikající jsou v kombinaci například s tuňákem.
Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm. Tato varianta je ochucená špenátem. Skvělé jsou jen s olivovým olejem a pecorinem, klidně i zeleninou.
Paccheri - druh těstovin ve tvaru velmi velké trubice pocházející z Kampánie. Jsou obecně hladké, ale existuje i žebrovaná verze, paccheri millerighe. Mohou být podávané plněné či bez náplně jen s omáčkou.
Strozzapreti se vyrábí tak, že se těsto vyválí na silné ploché listy, nakrájí se na proužky, ty jsou poté lehce srolované nebo zkroucené mezi dlaněmi a krátí se na délku do 10 cm. Na rozdíl od špaget nebo makaronů nejsou tyto těstoviny jednotné co do velikosti ani tvaru. Nejčastěji se podávají s masovým ragú.
Pennette della Domenica - sváteční těstoviny, které na první pohled připomínají klasické penne, ale tyto sváteční jsou ručně tvarovány z vyváleného těsta, které se nařeže na čtverce a spojením dvou protilehlých rohů vznikne tato krásná vroubkovaná těstovina, na které výborně drží omáčka. Jsou velmi dobré s rajčatovou omáčkou a masem a se skvěle hodí do...
Těstoviny jsou díky rýžové mouce a speciálním výrobním postupům bezlepkové. Vyrobeno z organické rýžové mouky.
Těstoviny jsou díky rýžové mouce a speciálním výrobním postupům bezlepkové. Vyrobeno z organické celozrnné rýžové mouky.
Těstoviny jsou díky rýžové mouce a speciálním výrobním postupům bezlepkové. Vyrobeno z organické rýžové mouky.
Pappardelle (z italského pappare – „polykat“) je druh těstovin v podobě cca 2–3 cm širokých nudlí. Jejich obdobou jsou toskánské Fettuccine. V Itálii jsou velmi populární, takže se např. v provincii Emilia-Romagna pořádají festivaly věnované pouze těmto těstovinám.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky. V doslovném překladu znamená Le Matassine přadeno.
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s různými omáčkami, tradičně především s omáčkou boloňskou. V doslovném překladu znamená Le Matassine přadeno.
Pappardelle (z italského pappare – „polykat“) je druh těstovin v podobě cca 2–3 cm širokých nudlí. Jejich obdobou jsou toskánské Fettuccine. V Itálii jsou velmi populární, takže se např. v provincii Emilia-Romagna pořádají festivaly věnované pouze těmto těstovinám. V doslovném překladu znamená Le Matassine přadeno.
Spaghetti alla chitarra, také známé jako maccheroni alla chitarra, jsou vaječné těstoviny typické pro italskou oblast Abruzzo, se čtvercovým průřezem o tloušťce asi 2–3 mm. Název těchto špaget pochází z nástroje (tzv. Chitarra , doslova „kytara“), z něhož jsou tyto těstoviny vyráběny, což je nástroj, který dává špagetám jejich název, tvar a pórovitou...
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s různými omáčkami. tyto jsou kombinací klasických a špenátových těstovin.
Těstoviny s černým lanýžem. Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm. Lanýže se vyskytují například i v regionu Marche, kde se těstoviny Filotea vyrábí. Lanýže mají nezaměnitelnou chuť a vůni a jsou velmi vyhledávanou, luxusní surovinou.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tyto jsou ochucené česnekem a petrželkou.
Tagliolini jsou tenké stuhové těstoviny, dlouhé jako špagety, široké 2-3 mm s krátkou dobou vaření. Tradiční jsou v regionech Molise a Piemont a nejlépe se hodí k lehkým omáčkám a rybám a nebo jsou výborné v kombinaci s máslem a lanýžem.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky.
Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm, které se často podávají s ragú. Nejpopulárnější úpravou jsou Fettuccine Alfredo, kde se uvařené těstoviny smíchají s máslem a parmezánem. Když se sýr roztaví, emulguje kapaliny a vytvoří hladkou a bohatou omáčku.
Zvýrazní chuť vašich pokrmů.
62 Kč
171 Kč
Fettuccine (v překladu "stužky") je typ...
129 Kč
Složení: papričky, petržel, bazalka, česnek
59 Kč
113 Kč
Složení: rajčata, česnek, sůl, papričky
59 Kč
190 Kč
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně...
119 Kč
166 Kč
Extra velká odrůda oliv, která se pěstuje v...
124 Kč