Seznam produktů od výrobců Principato di Lucedio

Principato di Lucedio je nejstarší italskou farmou na pěstování rýže, kterou založili roku 1123 cisterciáčtí mniši v opatství Lucedio. Dnes funguje jako rodinná farma, která využívá pro své hospodaření pouze čistou energii z obnovitelných zdrojů.

Principato di Lucedio - tradice pěstování rýže od roku 1123

Rodina Salvadori z Wiesenhoffu osobně vede farmu, která produkuje italskou rýži nejvyšší kvality. Můžete navštívit pole kolem opatství, stejně jako podnikový obchod, kde si můžete koupit rýži z knížectví Lucedio, připravené risottini, ale také těstoviny a rýžové pečivo. 

Více

Klasická krátká italská neloupaná rýže odrůdy Ribe, která se ideálně hodí na přípravu klasického italského rizota, prvotřídní kvality a jedinečné, jemně krémové chuti. Nutričně je velmi bohatá, ideální i do rýžových salátů nebo zeleninových a luštěninových polévek. Vynikající druh, vhodný do každé zdravé kuchyně.

87 Kč
Skladem

Jedná se o rýži typu Japonica, skupina „long A“. Co se slávy týče, je to odrůda, která soupeří s Carnaroli: zejména v zahraničí je nejčastěji spojována s rizotem. Má velké zrno s dobrým procentem amylózy, střední lepivost a dobrou odolnost vůči vaření. Velmi dobře se hodí k přípravě rizot, polévek i salátů.

120 Kč
Skladem

Rýže typu Japonica, skupina „dlouhá A“. Mladá odrůda s velkými a krystalickými zrny, dobrým procentem amylózy, střední lepivostí a dobrou odolností vůči vaření. Obvykle se používá pro rizoto i saláty.

118 Kč
Skladem

Basmati je jednou z nejpopulárnějších rýží na světě pro květinové aroma, které uvolňuje při vaření. Jde o sypkou rýži, která je po sklizni alespoň rok a půl skladována a vysychá postupně. To zajišťuje mimořádně nízký podíl vody, což se odráží v její chuti. Hodí se ke smaženému masu, ale i k pečeným či grilovaným pokrmům. Využijete ji jako přílohu ke všem...

149 Kč
Skladem

Typ Japonica, skupina „long A“. Carnaroli je nejprestižnější odrůdou italské rýže, která se používá po celé Itálii. Velké zrno s vysokým procentem amylózy, které zajišťuje nízkou lepivost a vynikající odolnost vůči vaření, vlastnosti, které z něj činí ideální přísadu do rizota a salátů.

121 Kč
Skladem

Rýže typu Japonica, která spadá do střední skupiny, je zvláště ceněna v oblastech Verona a Mantova. Husté a velmi konzistentní zrno s vysokým procentem amylózy a nízkou lepivostí má vynikající odolnost vůči vaření. Zvláště vhodné pro rizota a saláty.

117 Kč
Není na skladě
Není na skladě
Zobrazuje se 1 - 6 z 6 produktů