Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
Principato di Lucedio je nejstarší italskou farmou na pěstování rýže, kterou založili roku 1123 cisterciáčtí mniši v opatství Lucedio. Dnes funguje jako rodinná farma, která využívá pro své hospodaření pouze čistou energii z obnovitelných zdrojů.
Rodina Salvadori z Wiesenhoffu osobně vede farmu, která produkuje italskou rýži nejvyšší kvality. Můžete navštívit pole kolem opatství, stejně jako podnikový obchod, kde si můžete koupit rýži z knížectví Lucedio, připravené risottini, ale také těstoviny a rýžové pečivo.
Klasická krátká italská neloupaná rýže odrůdy Ribe, která se ideálně hodí na přípravu klasického italského rizota, prvotřídní kvality a jedinečné, jemně krémové chuti. Nutričně je velmi bohatá, ideální i do rýžových salátů nebo zeleninových a luštěninových polévek. Vynikající druh, vhodný do každé zdravé kuchyně.
Jedná se o rýži typu Japonica, skupina „long A“. Co se slávy týče, je to odrůda, která soupeří s Carnaroli: zejména v zahraničí je nejčastěji spojována s rizotem. Má velké zrno s dobrým procentem amylózy, střední lepivost a dobrou odolnost vůči vaření. Velmi dobře se hodí k přípravě rizot, polévek i salátů.
Rýže typu Japonica, skupina „dlouhá A“. Mladá odrůda s velkými a krystalickými zrny, dobrým procentem amylózy, střední lepivostí a dobrou odolností vůči vaření. Obvykle se používá pro rizoto i saláty.
Basmati je jednou z nejpopulárnějších rýží na světě pro květinové aroma, které uvolňuje při vaření. Jde o sypkou rýži, která je po sklizni alespoň rok a půl skladována a vysychá postupně. To zajišťuje mimořádně nízký podíl vody, což se odráží v její chuti. Hodí se ke smaženému masu, ale i k pečeným či grilovaným pokrmům. Využijete ji jako přílohu ke všem...
Typ Japonica, skupina „long A“. Carnaroli je nejprestižnější odrůdou italské rýže, která se používá po celé Itálii. Velké zrno s vysokým procentem amylózy, které zajišťuje nízkou lepivost a vynikající odolnost vůči vaření, vlastnosti, které z něj činí ideální přísadu do rizota a salátů.
Rýže typu Japonica, která spadá do střední skupiny, je zvláště ceněna v oblastech Verona a Mantova. Husté a velmi konzistentní zrno s vysokým procentem amylózy a nízkou lepivostí má vynikající odolnost vůči vaření. Zvláště vhodné pro rizota a saláty.