Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
Acetaia Malpighi Srl je rodinná společnost, která se specializuje na výrobu prémiového balzamikového octa již více než 170 let.
Jejich Saporoso Balsamic Vinegar of Modena byl v roce 2021 zvolen vítězem Luxury lifestyle awards v kategorii Nejlepší luxusní balzamikový ocet na světě.
Acetaia Malpighi nabízí inovativní a originální řadu produktů, které vybízejí k prozkoumávání a zábavě s jídlem i emocím a fantazii, vše protkané společnou nití jménem dokonalost.
Tisíciletá kultura, která se mísí s inovacemi, staletá tradice, která se snoubí s nejpokročilejším gastronomickým výzkumem.
Acetaia Malpighi - tradice od roku 1850
V roce 1926 vznikl zemědělský svaz Riva del Garda s cílem propagovat a podporovat zemědělství v oblasti Garda Trentino. Vinařství bylo založeno v roce 1957 a v roce 1965 podnik Frantoio na výrobu olivového oleje. Od roku 2000 funguje svaz Riva del Garda jako kooperativní společnost.
Tento zemědělský svaz čítá asi 300 partnerů, zemědělských podnikatelů, kteří své znalosti zpřístupnili všem. Jsou to rodiny se zemědělskou duší, které sdílí stejné nadšení pro kvalitu a kladou velkou důležitost na kvalitu zpracování všech produktů.
Vytvořili úchvatný integrovaný ekonomický systém, který se podílí na rozvoji oblasti Garda Trentino.
Caffé CARTAPANI - kvalita od roku 1951.
Domenico a Mario Cartapani se v minulém století rozhodli zahájit vlastní podnikání pod názvem „Costarica Caffè dei F.lli Cartapani“, přičemž název středoamerické země po více než roce vynechali a zachovali pouze příjmení. Historie Caffè Cartapani je od samého začátku volbou inspirovanou výběrem, hledáním toho nejlepšího a touhou odlišit se ve špičkové kvalitě.
Vinařství Canel vzniklo ještě za dob, kdy hrozny byly lisovány ručně na dřevěných lisech a víno bylo přepravováno ve velkých kádích na koňských povozech. Bylo to v roce 1897, kdy se název Canel začal proslavovat na venkově Valdobbiadene, které se již v té době velice dobře hodilo k výrobě kvalitního vína.
Vášeň a radost vnesená do hledání stále lepší kvality jsou neoddělitelně spjaty s láskou k půdě a jejím produktům a jsou hrdě integrovány do produktů Canel.
Každý ze štítků představuje krok vpřed k „vynikající“ produkci a název Canel 1897 se stal pečetí kvality, která již více než jedno století provází výrobky rodinné tradice zasvěcené společnosti Prosecco.
Cantine Paolini má více než půlstoletí historii, která začala v roce 1964 v Marsale, nejzápadnějším městě Sicílie. Na úrodném území pro pěstování vinné révy skupinu prozíravých vinařů napadlo spojit síly a dovednosti k zvelebení nejvhodnějších půd a zlepšení produkce hroznů na víno. První sklizeň proběhla v roce 1972 a od té doby se cesta vinařství neustále rozšiřuje. Venkovské centrum, které kdysi obývali vinaři, se nachází ve čtvrti Paolini, od níž je vinařství pojmenováno. Počátky názvu jsou ještě starší, ve skutečnosti sahají až do počátku 15. století, kdy klášter Paolotti začal na stejných místech dnes pěstovat vinice.
Produkty Casale Paradiso umožňují připravit za velmi krátkou dobu tradiční domácí italská jídla. Každý den s vášní připravují ty nejchutnější recepty italské a středomořské kuchyně, používají ingredience nejvyšší kvality bez konzervačních látek a aditiv. Proces dehydratace a výroby v ochranné atmosféře zaručuje dlouho trvanlivost všech produktů beze změny chutí a nutričních vlastností jednotlivých složek. Casale Paradiso vždy zajistí pravou chuť právě uvařeného pokrmu. Všechny produkty jsou přirozeně bezlepkové.
Tato rodinná společnost sídlí v Itálii v regionu Abruzzo. Nachází se mezi mořem a horami a plně využívá toho, co místní příroda nabízí. Základní předpoklad práce Casale Pardiso je, že příroda dává vše, co je k výrobě kvalitního produktu potřeba. Není nutné nic přidávat. S prvotřídními surovinami je snadné mít velmi kvalitní výrobky a není nutné používat žádnou chemii.
Příběh, který vznikl před druhou světovou válkou, příběh, který vypráví každá jednotlivá lahůdka cukrárny De Vivo. V rodících se Pompejích 30. let 20. století měli prarodiče De Vivo významnou a vyhlášenou pekárnu, ve které platilo základní pravidlo: používání poctivého domácího kvásku. O šedesát let a dvě generace později stále platí stejné pravidlo v kynutých výrobcích cukrárny De Vivo, kterou dnes vede Marco s pomocí manželky Ester a dcery Simony.
De Vivo kynuté produkty se zrodily pod „vládou“ domácího kvásku po dlouhém procesu růstu, kynutí 36 hodin. Koneckonců, víte, pro dobré věci nemusíte spěchat a Marco De Vivo spolu se svým týmem každý den pracuje s vášní a oddaností receptům s dlouhou tradicí. S jednoduchostí, kde byla příprava dezertu pomalým a bohatým rituálem.
Delizie di Calabria je společnost se silným inovativním posláním: technologický a certifikovaný kontrolní systém zaručuje standardy kvality a zpracování v celém výrobním procesu. Vášeň a tradice, původní receptury a autentické chutě jednotlivých produktů. Kontrolována je každá fáze dodavatelského řetězce pro výrobu kalábrijské papriky. Od výběru těch nejlepších odrůd až po sběr a zpracování ve vhodných skleněných nádobách.
Delizie di Calabria, která je na trhu s více než stovkou specialit, je vyváženou syntézou kalábrijských produktů, připravených a konzervovaných podle nejstarších tradic.
Cílem je pikantní mise: šířit kalábrijskou kulinářskou tradici a propagovat ji jako skutečný model středomořské stravy.
DI IORIO TARTUFI je rodinný podnik specializovaný na sběr a zpracování starodávné pochoutky: lanýže. V nádherných staletých lesích Molise, pokladnici této drahocené suroviny, společnost sbírá po celý rok vzácné bílé lanýže, černé letní lanýže, bianchetto lanýže i černé lanýže.
Ihned po sklizni jsou lanýže zpracovány v moderní laboratoři podle řemeslných metod zpracování, což dokonale kombinuje tradici a inovaci.
Spojením svých dovedností a kreativity společnost v průběhu let vyvinula rozsáhlou řadu vynikajících produktů, které používají k výrobě zajímavých produktů, od lanýžových omáček a krémů, po oleje, med, sůl, máslo a také sýrů s lanýži.
Pečlivý výběr surovin bez přidání umělých konzervačních látek nebo barviv zaručuje vysokou kvalitu produktů.
Společnost Di Iorio upozornila na nápadnou produkci lanýžů Molise, což je region, který díky příznivému podnebí a přirozenému prostředí s minimálním zásahem člověka do půdy stále umožňuje růst více druhů lanýžů a je odpovědný za 60% národní produkce lanýžů.
Společnost Di Lecce Nicola srl se zrodila v roce 1997 z letitých zkušeností rodiny Di Lecce v odvětví zpracování oliv.
Společnost se sídlem v Margherita di Savoia, městě v údolí Ofanto, která se nachází v oblasti důležité pro Apulii z hlediska zemědělství, představuje jednu z nejpokročilejších společností v Itálii, která se specializuje na zpracování oliv.
Velký důraz je kladen na pečlivý výběr nejlepších oliv z údolí Ofanto, které se dodnes, stejně jako v minulosti, sklízejí tradičními metodami. Jedná se o prestižní odrůdy, jako jsou: Bella di Cerignola, Sant'Agostino, Termite di Bitetto, Leccino, Peranzana a Pasola.
Při zpracování se veškeré úsilí společnosti zaměřuje na výrobní proces tak, aby probíhal v úplném respektu k olivám a tradici spojené s jejich konzervací.
Historie rodiny Monardo sahá do doby před 3 generacemi, kdy pan Domenico Monardo začal vyrábět Mostaccioli - hutné sušenky z mandlí, medu, čokolády s lehce kořeněnou příchutí, typický produkt známý v různých sousedních oblastech již počátkem 20. století. Postupně se stali populární po celé Kalábrii díky dalším pekárenským výrobkům, které Antonio Monardo vyrábí ve svém rodinném podniku. Na konci 90. let se Mimmo Monardo stal jediným ředitelem a nedokázal zaměřit výrobu pouze pečivo, ale investoval i do dalších produktů, jako je čokoláda.
V našem sortimentu najdete od této značky typické italské sušenky Cantuccini v několika příchutích.
AUGUSTO FIESCHI, vášnivý znalec staleté gastronomické tradice z oblasti Cremona, začal v roce 1867 vyrábět nugát, mostardu a další sladkosti z pečlivě vybraných ingrediencí nejvyšší kvality.
Znovu objevil a přepracoval řadu produktů, které kombinují staletou tradici s absolutní moderností a tyto výrobky se vyznačují svou originalitou a právě věrností tradici.
Filotea je malá společnost, která se nachází v srdci regionu Marche. Zrodila se z touhy vyrábět těstoviny takové, jaké kdysi byly. Takové, jaké kdysi vyráběly italské babičky.
Výběr mouky, pečlivý výběr krupice z tvrdé pšenice a nejčerstvější vejce jsou jejich způsobem, jak věřit, že italská tradice je hodnota, kterou je třeba každý den přenášet se stále novou vášní.
Řemeslná výroba je nezbytná pro získání jedinečného produktu, který je neuvěřitelně lehký a snadno stravitelný, zatímco jeho texturovaný povrch pomáhá absorbovat omáčky, čímž dosáhnete dokonalého propojení všech chutí.
FILOTEA - těstoviny jako od italské babičky
Milujeme Itálii, dobré jídlo a kvalitní víno. Proto jsme se rozhodli v roce 2016 založit společnost Food specials a dodávat italské speciality a delikatesy do ČR. Naším cílem je nabízet ty nejlepší italské produkty, které jsme sami osobně vybrali na našich cestách po Itálii. Zaměřili jsme se na výběr malých lokálních výrobců z různých regionů, abychom Vám mohli nabídnout speciality, které jen tak někde nekoupíte. Najdete u nás velký výběr vína, balzamika, olivového oleje, lanýže, omáček, těstovin, koření a dalších produktů v té nejlepší kvalitě.
V nabídce máme několik variant dárkových balíčků, ale připravíme je také na míru podle Vašich představ, ať už jako dárek pro Vaše blízké nebo balíčky pro firmy. Vybrat si u nás můžete i dárkové poukazy na zboží a poukazy na řízené degustace, které pořádáme.
Rodinná farma a firma, která vznikla už na počátku 20. století a nese v sobě veškerou tradici piemontské kuchyně.
Léta zkušeností s řemeslnou výrobou různých gastronomických specialit, s použitím nejkvalitnějších přírodních ingrediencí bez přidání jakéhokoliv barviva nebo konzervačního prostředku, výroba delikates podle starých tradičních kuchařských metod a receptů. Vytvářejí kouzelný svět chutí, aby vyhověli těm nejnáročnějším labužníkům a znalcům dobrého jídla s velkým množstvím tipů, jak si jejich delikatesy vychutnat na maximum.
I Bibanesi se po generace pyšní prastarou tradicí v oblasti výroby typického benátského chleba.
Společnost záměrně nepřeměňovala výrobní závody na zcela automatizované procesy. Metoda, alespoň z části, ukotvená v nejlepší řemeslné tradici, a proto spojená s různými fázemi, které mají být prováděny ručně během výrobního procesu se stala jejich zásadou. Z tohoto důvodu navzdory značnému množství chleba vyráběného denně následná restrukturalizace nikdy nenarušila jedinečné a zásadní kroky procesu výroby pečiva prováděné podle nejpřísnějších a tradičních metod pekařského umění.
Z toho plyne potřeba se neustále zdokonalovat, určitým způsobem objevovat a „vynalézat“ nový produkt, trochu chleba a trochu chlebové tyčinky, ale zároveň dokázat zachovat nezměněné vlastnosti autenticity a typické vůně, v čerstvosti a chuti dobrého typického ručně vyráběného chleba jako v minulosti. A to v návaznosti na nejpevnější a nejlepší řemeslnou tradici.
Mezi hlavní přednosti této italské společnosti patří vášeň a několikaletá zkušenost s výrobou, přísný výběr surovin a přísad. Dbají na tradiční postupy výroby a zároveň se nebojí inovací a sledování nových trendů na trhu. Využívají recyklovatelné obaly.
Vše je vyráběno zkušenými pekaři s přesnou kombinací autentických přísad: mouky, vody, droždí a soli. Výběr té nejlepší mouky, dodržení tradičních receptů a metod dává denně vzniknout autentickým a originálním produktům, které odrážejí filozofii společnosti.
I Macoritti - krátké a křupavé tyčinky vyráběné podle tradiční receptury
Přímo v srdci toskánských zemí mezi vinicemi a olivovými háji v Chianti se nachází Corte d'Italia, společnost, která využívá bohaté středomořské zemědělské dědictví a vyrábí tradiční produkty a koření, které proslavily italskou gastronomii po celém světě.
V našem sortimentu najdete celou řadu směsí koření a bylin k jednoduché přípravě tradičních italských pokrmů, jako například dvě varianty směsi na bruschettu, bezmála dvacet druhů koření na těstoviny, celé chilli i směs koření na rajčata.
Společná vášeň dvou zakládajících partnerů Lombarda srl, manžela a manželky, dala vzniknout řadě produktů vysoké kvality jako jsou olivy, těstoviny, různé druhy koření, sušené chilli i chilli pasty, luštěniny a také konzervovaný tuňák, nakládaná cibule, ančovičky a celá řada nakládaných kalábrijských předkrmů, hub a různých druhů plněných papriček.
Lombardo srl je společnost s vysokou kompetencí získanou za více než dvacet let v oblasti organizované distribuce potravinářských výrobků.
Tři základní body, které představují základy značky Mazza, jsou: Tradice, Kvalita a Servis. Co se historie a produktů týče, Mazza Alimentari je rodinná firma, kterou před 65 lety založil pan Mazza Giovanni. V prvních letech existence společnosti působila převážně v Itálii, nyní vyvíjí 65 % svého obratu v zahraničí.
Vášeň pro tradiční italské jídlo byla vždy gravitačním středem vesmíru Mazza a hlavním cílem je zcela uspokojit potřeby jejích partnerů za účelem vytvoření pevných a trvalých vztahů.
Rodina Martinelli zasvětila své životy kávě. Pražírna Omkafe byla založena Ottorinem Martinelli v roce 1947 na severu jezera Lago di Garda a od té doby ctí rodinnou tradici pražení kávy již třetí generace Martinelli.
OMKAFÉ - pražírna kávy na severu jezera Lago di Garda
OMKAFÉ - potěšení od roku 1947
Na jižním svahu slovinského pobřeží leží jedna z nejkrásnějších přírodních a kulturních perel Slovinska - park Sečovlje Salina. Soužití člověka a přírody je domovem staleté tradice výroby soli, která vytvořila a zachovala jedinečnou solivarskou krajinu od středověku až po současnost. Krajina však fascinuje dojmem, že se tu čas jednou zastavil.
Piranské solné pánve patří mezi hrstku míst na světě, kde se sůl vyrábí z mořské vody pomocí 700 let starých metod. Mezi ně patří zcela přirozená krystalizace, ruční práce a používání nástrojů a postupů, jaké užívali naši předci. Piranská sůl, produkt s chráněným označením původu, je bohatá na mořské minerály a má vynikající chuť.
TRADIČNÍ MOŘSKÁ SŮL má specifickou chuť, která není zřetelně slaná, je však výjimečně bohatá a plná.
PIRANSKA SOL - sůl Piran s označením původu, tento vzácný produkt přírodního parku Sečovlje Salina, je výsledkem neklidného větru, teplého slunce a pilných pracovníků solné pánve. Je lehká, bohatá na mořské minerály a má vynikající chuť doplněnou mateřskou vodou zachycenou v krystalech.
FLEUR de SEL - drobné, bílé až růžové krystaly ve tvaru pyramidy jsou nejvzácnější sklizní z Piranských solných pánví. Vytvářejí se na povrchu solanky za předpokladu klidného počasí, protože i nejmenší zčeření hladiny je naruší. V době sklizně používají dělníci speciální lopatku, jejímž prostřednictvím krystaly opatrně sbírají z povrchu solných polí, kde vytvářejí tenké vrstvy. Na stole je umístěn na čestném místě – stejně jako nejlepší extra panenský olivový olej nebo balzamikový ocet. Kvalita piranského solného květu FLEUR DE SEL dokonce překračuje ceněnou francouzskou variantu Fleur de Sel, kterou používají gurmáni a originální kuchyně jako nezbytnou chuťovou přísadu, protože tato chuť harmonicky doplňuje jakýkoli pokrm.
Principato di Lucedio je nejstarší italskou farmou na pěstování rýže, kterou založili roku 1123 cisterciáčtí mniši v opatství Lucedio. Dnes funguje jako rodinná farma, která využívá pro své hospodaření pouze čistou energii z obnovitelných zdrojů.