Autentické italské směsi, aromatické bylinky a kvalitní dochucovadla, která povýší každé jídlo na gurmánský zážitek. Od tradičních italských směsí na těstoviny, přes mořskou sůl s bylinkami, až po exotické speciality – u nás najdete vše pro dokonalou chuť. Přeneste se do slunné Itálie s každým soustem.

Koření a dochucovadla  Zde je 50 produktů.

na stránce

Klasické drcené chilli, které nesmí chybět v žádné italské kuchyni. Intenzivní, ostré a krásně aromatické. Ideální pro dochucení hotových jídel i při vaření. Malé množství – velký efekt. Tip na použití: Posypte jím těstoviny, pizzu nebo zeleninové stir-fry. Pro milovníky pikantního – zkuste přidat špetku i do marinád nebo do olivového oleje s česnekem...

70 Kč
Skladem

Výraz „ alla boscaiola “ se používá k označení různých druhů jídla podávaná s omáčkou nebo ragú na bázi hub. Existuje několik místních variant, které kromě hub zahrnují přidání různých ingrediencí, jako je vepřové maso a v různých kombinacích hrášek, černé olivy, cherry rajčata nebo alternativně smetana. Druh použitých hub se také liší, i když obvykle se...

70 Kč
Skladem

Sušená směs na těstoviny. Snadná příprava, rychlý jednoduchý pokrm ve chvíli, kdy nemáte k dispozici čerstvé pesto. 

68 Kč
Skladem

Těstoviny s chutí slunného Středomoří! Zeleninovou směs inspirovaná středomořskou kuchyní – rajčata, olivy, bylinky a česnek. Rychlé, jednoduché a plné chutí.

70 Kč
Skladem

Směs koření a sušené zeleniny pro přípravu omáčky na těstoviny. Omáčka Marinara je omáčka obvykle připravovaná z rajčat, česneku, bylinek a cibule. V mnoha variacích může zahrnovat přidání kaparů, oliv, koření a trochy vína. Tato omáčka je široce používána v italsko-americké kuchyni. 

70 Kč
Skladem

Pici all’aglione, což znamená domácí špagety s omáčkou „Velký česnek“. Aglione je obrovská odrůda česneku, která se pěstuje ve Valdichianě v Toskánsku od dob Etrusků. Říká se, že obrovské hlavy agliona mohou dosáhnout ohromujících velikostí až 800g.

70 Kč
Skladem

Recept na těstoviny alla Norcina je italským jídlem v celé své kráse – bohatá omáčka na bázi klobásy a smetany, která má trochu šmrnc díky přidání bílého vína a spousty Pecorino Romano. Umbijské město Norcina je známé svými vepřovými produkty, a tak není divu, že jeho nejznámější pokrm využívá jedny z nejlepších uzenin v Itálii.

68 Kč
Skladem

Počátky tohoto jídla sahají do starověku. Obvyklý způsob, jak znovu použít chléb, bylo opéct ho a ozdobit solí a olejem. Tímto způsobem se starý chléb stal křupavým a voňavým. Bruschetta je jedním z těch předkrmů, které vám umožní uspořádat úžasnou večeři, i když nemáte čas vařit. Potřebujete jen pár základních ingrediencí: chléb, olej, špetku soli, pár...

70 Kč
Skladem

Zeleninové ragú je velmi chutné vegetariánské jídlo. Doba vaření není příliš krátká, ale příprava je jednoduchá a dostatečně rychlá a ujišťuji vás, že výsledek stojí za to. Zeleninu můžete obměňovat podle libosti, podle chuti nebo prostě podle dostupné zeleniny nebo sezónnosti.

70 Kč
Skladem

Pasta alla Florentina je autentický italský recept typický pro oblast Toskánska.

70 Kč
Skladem

Spaghetti alla puttanesca je italské těstovinové jídlo pocházející z oblasti Kampánie a Lazia. Jeho základem jsou špagety, podávané s omáčkou z rajčat, oliv, česneku, kaparů, ančoviček a feferonky.

70 Kč
Skladem

Spaghettata alla Contadina, v překladu selské nebo rolnické špagety je jednoduché, snadné a rychlé jídlo, jehož hlavními ingrediencemi jsou zelenina a slanina. Chutné těstoviny hotové za pár minut.

70 Kč
Skladem

Pasta all'Ortolana je italské jídlo připravené vařením různých druhů zeleniny před smícháním s těstovinami. Recept neuvádí konkrétní druh těstovin, takže je možné je připravit z Fusilli, Fettuccine, Penne, Rigatoni, Farfalle nebo jiného druhu krátkých těstovin. 

70 Kč
Skladem

Směs koření a sušené zeleniny pro přípravu omáčky na těstoviny. Složení: mrkev, rajčata, česnek, bazalka, pórek, sůl.

68 Kč
Skladem

Arrabbiata omáčka nebo italsky sugo all'arrabbiata je pikantní omáčka na těstoviny z česneku, rajčat a sušených červených chilli papriček vařených na olivovém oleji. Omáčka pochází z regionu Lazio, a zejména z Říma.

70 Kč
Skladem

Sugo all'amatriciana je omáčka tradičně podávaná s těstovinami pocházející z města Amatrice v italském regionu Lazio. Správně je připravena z šesti ingrediencí, kterými jsou guanciale, sýr pecorino, rajčata, bílé víno, pepř a chilli.

70 Kč
Skladem

Penne alla Siciliana je mimořádně chutné a jednoduché jídlo. Navzdory názvu má recept neapolský původ a je tak definován přítomností lilků, které připomínají těstoviny alla Norma. Je to vynikající hlavní jídlo z jednoduchých a chutných ingrediencí: z lilku, rajčat a mozzarelly.

70 Kč
Skladem

Počátky tohoto jídla sahají do starověku. Obvyklý způsob, jak znovu použít chléb, bylo opéct ho a ozdobit solí a olejem. Tímto způsobem se starý chléb stal křupavým a voňavým. Bruschetta je jedním z těch předkrmů, které vám umožní uspořádat úžasnou večeři, i když nemáte čas vařit. Potřebujete jen pár základních ingrediencí: chléb, olej, špetku soli, pár...

70 Kč
Skladem

Spaghetti all'italiana je velmi chutný a jednoduchý recept typický pro oblast Kampánie. Zatímco těstoviny považujeme za kulturně italské jídlo, je to pravděpodobně potomek starověkých asijských nudlí. O těstovinách se všeobecně ví, že je do Itálie přivezl z Číny Marco Polo během 13. století.

70 Kč
Skladem

Voňavá směs bylinek a koření namíchaná speciálně pro doladění domácí pizzy. Oregano, bazalka a sušená rajčata v harmonickém poměru. Dodá vaší pizze ten pravý italský šmrnc – i když je z domácí trouby. Tip na použití: Posypte touto směsí pizzu před nebo po pečení. Skvěle se hodí i na focacciu, bruschettu, do rajčatových omáček nebo do olivového oleje na...

68 Kč
Skladem

Carbonara je způsob úpravy těstovin pocházející z italské kuchyně, rozšířený především v Římě a okolí. Nejčastěji se vaří ze špaget nebo jejich verze z kraje Lazio, zvané bucatini, mohou se však použít i jiné druhy těstovin. První zmínka pochází z roku 1837 od neapolského spisovatele Ippolita Cavalcantiho. Národním jídlem se tento recept stal až na konci...

70 Kč
Skladem

Směs koření a sušené zeleniny k ochucení čerstvých i sušených rajčat. Jednoduché, rychlé a dokonalé.

70 Kč
Skladem

Kdo z vás alespoň jednou v životě nepřipravil špagety s česnekem, olejem a chilli papričkou ? Opravdu rychlý a velmi jednoduchý recept. Právě toto jídlo se zrodilo v Kampánii a zpočátku se jako těstoviny používaly linguine nebo nudle.

70 Kč
Skladem

Pravá chuť jihu Itálie! Peperoncino Calabrese – jemně mleté, sušené chilli papričky s výraznou pikantností a autentickým aroma. Vyrobeno v Kalábrii, regionu proslulém svou láskou k ostrým chutím. Bez příměsí, 100% přírodní. Tip na použití: Skvělé do těstovin aglio olio e peperoncino, na pizzu, do omáček nebo k dochucení olivového oleje. Stačí špetka a...

113 Kč
Skladem
Zobrazuje se 1 - 24 z 50 produktů