Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
Hledáte zajímavý drobný dárek? Zde najdete výběr zajímavých a originálních produktů. Lze objednat dárkové balení a vyzvednout připravený dárek. S dalšími dotazy nás kontaktujte na telefonu +420 777 481 651 nebo nám napište na eshop@foodspecials.cz
Tradiční balzamikový ocet Modena D.O.P. se zráním více než 12 let. S plnou a robustní chutí, má harmonickou vůni, dobře vyváženou hustotu. Hodí se ke všem pokrmům, po malých kapkách na předkrmy i červené maso, ryby a měkkýše. 100 ml skleněná láhev navržená Giorgettem Giugiarem, krabička Consorzio Produttori Antiche Acetaie, odměrka TIC a kniha receptů.
Balzamikový ocet z Modeny vyrobený z vařeného moštu získaného z pozdních hroznů sušených na stojanech a vinného octa zrajícího více než tři roky ve starých dubových sudech. 100 % přírodní produkt , bez karamelu, barviv a přísad. Ideální koření pro ty, kteří hledají v pokrmech harmonii chutí a eleganci.
Bílý balzamikový ocet získaný z nejlepších hroznů Trebbiano Modenese, jejichž mošt zraje nejméně 5 let v sudech z jasanového dřeva.Sladkokyselá chuť, harmonická a jemná vůně. Jedná se o nízkokalorický produkt, vhodný pro všechny druhy ryb, korýšů, měkkýšů a kaviáru. Používá se také v malých kapkách na čerstvé ovoce a ovocné saláty. Obsah 50 ml +...
Balzamikový ocet 1850 je 100% italským výrobkem. Zraje 6 let ve starých sudech z dubového dřeva. Barva je čirá a hnědá, chuť je kyselá s tóny divokých květů, trávy a hořčice. Vůně je intenzivní a plná. Prodává se v elegantní lahvičce z čirého skla. Vhodné na čerstvou, vařenou nebo grilovanou zeleninu, pečené maso a zvěřinu. Obsah láhve 50 ml + krabička...
Olej Imperiale nejlépe vystihuje charakter regionu. Barva je žlutá až zelená, vůně středně ovocná nádechem zelených mandlí. Chuť je vyvážená, s výraznou, přesto nepatrnou hořkostí a silnější kořeněnou notou. Tento olej můžete libovolně kombinovat i s těmi nejjemnějšími pokrmy, aniž by překryl jejich chuť. Typicky se využívá při přípravě sladkovodních ryb.
Olej se vyznačuje středně ovocnou vůní s výraznými travnatými tóny s vůní zeleného jablka, ředkviček, čekanky a artyčoků s tóny mandlí a piniových oříšků. Tento olej můžete využívat na klasická jídla například ze sladkovodních ryb, ale snad ještě lépe se hodí k výraznějším pokrmům jako je solené maso, carpaccio nebo složitější pokrmy z mořských ryb.
Solný květ Fleur de Sel - drobné, bílé až růžové krystaly ve tvaru pyramidy jsou nejvzácnější sklizní z Piranských solných pánví. Vytvářejí se na povrchu solanky za předpokladu klidného počasí, protože i nejmenší zčeření hladiny je naruší. V době sklizně používají dělníci speciální lopatku, jejímž prostřednictvím krystaly opatrně sbírají z povrchu solných...
Černý lanýž skvěle doplní chuť těstovin nebo rizota, může být strouhaný nebo nakrájený na plátky. Má příjemnou vůni a jemnou chuť. Používá se jako čerstvý produkt, samotný nebo v kombinaci s žampiony, máslem nebo extra panenským olivovým olejem. Vynikající zejména v kombinaci s jinými omáčkami nebo krémy na bázi lanýže. Lze jej využít také na ochucení...
Vynikající jemná chuť a příjemné aroma lanýže zdokonalí každý pokrm. Skvěle doplní chuť těstovin i rizota. Používá se jako čerstvý produkt, samotný nebo v kombinaci s žampiony, máslem nebo extra panenským olivovým olejem. Vynikající zejména v kombinaci s jinými omáčkami nebo krémy na bázi lanýže. Lze jej využít také na ochucení předkrmů, masa, ryb, vajec...
Akátový med s plátky černého letního lanýže, který má příjemnou vůni a jemnou chuť je vynikající v kombinaci se všemi čerstvými i vyzrálými sýry, coppou, prosciuttem nebo jako doplněk dobrého rizota. Také je výborný pro přípravu dezertů jako je panna cotta. Skvělý je i samostatně. Originální produkt, elegantně balený, zaujme i jako dárek.
Akátový med s plátky černého letního lanýže, který má příjemnou vůni a jemnou chuť je vynikající v kombinaci se všemi čerstvými i vyzrálými sýry, coppou, prosciuttem nebo jako doplněk dobrého rizota. Také je výborný pro přípravu dezertů jako je panna cotta. Skvělý je i samostatně. Originální produkt, elegantně balený můžete věnovat i jako netradiční dárek.
Mostarda z Cremony je specifická svou sladkoostrou příchutí. Vyrábí se podle staré tradiční cremonské receptury z pečlivě vybraného ovoce z Itálie, které je kandované v hořčičném oleji. Po získání ostré chuti je ovoce zalito cukrovým sirupem. Ovocná mostarda z Cremony se hodí v každém ročním období a doplní svou bohatou chutí jakékoliv sýry, maso a...
Mostarda z Cremony je specifická svou sladkoostrou příchutí. Vyrábí se podle staré tradiční cremonské receptury z pečlivě vybraného ovoce z Itálie, které je kandované v hořčičném oleji. Po získání ostré chuti je ovoce zalito cukrovým sirupem. Hodí se pro všechny, kteří preferují jeden druh ovoce. Luxusní je v kombinaci s italskou uzeninou, plísňovými i...
Rum baba nebo baba al rhum je malý, dlouho kynutý koláč nakládaný v rumovém sirupu s cukrem. Elegantní sklenice, ve které najdete jednotlivé porce (asi 5 cm vysoký, mírně zkosený válec). Podávat je můžete jen tak nebo je můžete naplnit šlehačkou nebo krémem.
Mandlové cantuccini jsou vyráběny z vysoce kvalitních surovin v souladu s tradiční recepturou pouze z mouky, cukru, čerstvých vajec, italských mandlí a přírodní vanilkou. Díky řemeslnému zpracování a kvalitě surovin si zachovávají chuť i vůni tak, jako byly vyráběné kdysi a připomínají domácí sušenky. Nejlepší jsou namáčené do dezertního vína Vin Santo,...
Řemeslná a kvalitní pomazánka z lískových oříšků, ingredience, která dodá vašim receptům a vašemu stolu extra nádech. Ořechy ještě nikdy nechutnaly tak dobře! Vzácné lískové oříšky k namazání na chleba, krekry nebo jako doprovod k vašim sladkým výtvorům: dorty, sušenky, palačinky a mnoho dalšího. Specialita, která udělá každou snídani lepší a každé jídlo...
Dokonalá harmonie mezi luxusním tmavým čokoládovým potěšením a energizujícími zrny kávy. Čokoláda je vyrobena z nejkvalitnějších kakaových bobů, které zaručují intenzivní a hlubokou chuť souznící s pečlivě vybranými kávovými zrnky. Je to slavnostní hostina pro vaše chuťové buňky, skvělý společník k vaší ranní kávě nebo dokonalý způsob, jak si zpříjemnit...
Aromatické tóny čokolády, karamelu, šlehačky a sušeného ovoce pro nejlepší chuť skutečného italského Espressa. Všechny směsi jsou praženy v tradiční bubnové pražičce a baleny tak, aby byla zachována vůně a svěžest. Kvalita kávy je neustále kontrolována od nákupu až po prodej. Omkafé využívá 100% energie z obnovitelných zdrojů.
Hrneček s podšálkem. Vyrobeno z tvrdého porcelánu, má tvar a tloušťku, které jsou určeny k dlouhodobé udržování kávy při optimální teplotě, což zabraňuje rozptýlení krémy. Objem 65 ml
Jde o vysoce komplexní víno s pevnou, plnou strukturou. Ve vůni je intenzivní, sladké, s tóny červeného ovoce v marmeládě, ostružinách a višních, které dodávají vínu silnou identitu. Kořenité tóny černého pepře a kakaa. V ústech jsou třísloviny jemné a jdou směrem sladkosti a harmonie. Odrůdové tóny dominují a obecně se připravují na dlouhý závěr s velkou...
Víno má jasně světle rubínově červenou barvu. Ve vůni se mísí elegantní tóny čerstvého červeného ovoce, od ostružin po višně a květinové tóny růže v kombinaci s pikantnějšími nádechy jalovce, vanilky a hořkého kakaa. Na patře víno ukazuje velkou eleganci a rovnováhu tvořenou kompaktními, ale harmonickými tříslovinami a příjemným pocitem svěžesti a chuti,...
Víno má světlou a zářivou slámově žlutou barvu, je lehké, ovocné a jemné s květinovými tóny vistárie. Je sladké, jemné a suché. Ideální jako aperitiv, hodí se k jakémukoli jemnému receptu na ryby, bílé maso a zeleninu od předkrmu až po hlavní chod.
Prosecco Rosé Millesimato brut je skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat něco na výjimečné úrovni. Jeho barva je elegantní růžová s jemným perlením, které připomíná ranní rosu na květině. Při prvním doušku pocítíte jemný dotek jahod a malin, následovaný výraznými tóny citrusových plodů. Závěr je svěží s příjemnou kyselinkou, která vás zve k...
Charakteristický tvar vaječných těstovin typický pro italskou kuchyni. Spaghetti alla Chitarra se vyrábí pomocí nástroje zvaného kytara, který rozřezává list těsta na tenké a hranaté špagety a zaručuje pórovitost a drsnost nezbytnou k tomu, aby omáčka zůstala přichycena k jejímu povrchu. Výborně se hodí k rustikálním masovým omáčkám.