Těstoviny pocházejí z Itálie, první zmínka o nich pochází již z 1. století n. l. a od té doby se těší velké popularitě napříč kontinenty.

Podívejte se na recepty s těstovinami, které jsme pro Vás připravili a vyzkoušeli..

Recept na ty nejlepší špagety carbonara

Recept na orecchiette s tapenádou z černých oliv a tuňáka

Jednoduchý recept na li...

Těstoviny pocházejí z Itálie, první zmínka o nich pochází již z 1. století n. l. a od té doby se těší velké popularitě napříč kontinenty.

Podívejte se na recepty s těstovinami, které jsme pro Vás připravili a vyzkoušeli..

Recept na ty nejlepší špagety carbonara

Recept na orecchiette s tapenádou z černých oliv a tuňáka

Jednoduchý recept na linguine s olivami

Rychlý recept na linguine s chilli sugem a mascarpone

Luxusní recept na lanýžové fettuccine

Recept na čerstvé bazalkové pesto

Recept na chutné pesto ze zelených oliv s bazalkou

More

Těstoviny  Zde je 55 produktů.

na stránce

Pappardelle (z italského pappare – „polykat“) je druh těstovin v podobě cca 2–3 cm širokých nudlí. Jejich obdobou jsou toskánské Fettuccine. V Itálii jsou velmi populární, takže se např. v provincii Emilia-Romagna pořádají festivaly věnované pouze těmto těstovinám. 

120 Kč
Skladem

Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky. TIP: Jednoduchý recept na linguine s olivami TIP: Rychlý recept na linguine s chilli sugem a mascarpone

120 Kč
Skladem

Tagliolini jsou tenké stuhové těstoviny, dlouhé jako špagety, široké 2-3 mm s krátkou dobou vaření. Tradiční jsou v regionech Molise a Piemont a nejlépe se hodí k lehkým omáčkám a rybám a nebo jsou výborné v kombinaci s máslem a lanýžem. 

120 Kč
Skladem

Lasagne jsou velmi široké těstovinové pláty. Vznik lasagní se obvykle klade do Neapole, kde vznikl první moderní recept, který dal vzniknout tradičnímu pokrmu. Vyrábí se střídáním vrstev těstovinového plátu, bešamelové omáčky a masa. V různých variacích se do lasagní přidává ricotta nebo mozzarella a různé druhy zeleniny (např. špenát, cuketa, houby). Ale...

136 Kč
Skladem

Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm, které se často podávají s ragú. Nejpopulárnější úpravou jsou Fettuccine Alfredo, kde se uvařené těstoviny smíchají s máslem a parmezánem. Když se sýr roztaví, emulguje kapaliny a vytvoří hladkou a bohatou omáčku.

120 Kč
Skladem

'Senatore Cappelli' je druh starodávného zrna, předchůdce moderní tvrdé pšenice, populární zejména v jižní Itálii. Je známý svou máslovou chutí a obsahuje vysoké procento lipidů, aminokyselin, vitamínů a minerálů, má nízký obsah lepku a vysokou stravitelnost. Podávejte s omáčkami na bázi olivového oleje nebo jednoduchou rajčatovou omáčkou, abyste si...

120 Kč
Skladem

Těstoviny s černým lanýžem. Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm. Lanýže se vyskytují například i v regionu Marche, kde se těstoviny Filotea vyrábí. Lanýže mají nezaměnitelnou chuť a vůni a jsou velmi vyhledávanou, luxusní surovinou. TIP: Luxusní recept na lanýžové fettuccine

190 Kč
Skladem

Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm. Tato varianta je ochucená špenátem. Skvělé jsou jen s olivovým olejem a pecorinem, klidně i zeleninou.

136 Kč
Skladem

Fettuccine je tradiční a velmi oblíbený tvar těstovin nejen v italské kuchyni. Filotea vyrábí verzi s příchutí papričky Habanero, která jim dodává charakteristickou pikantní chuť. Vhodné jsou pro jakýkoli druh bílé nebo červené omáčky, ať už s masem, rybou nebo zeleninou.

136 Kč
Skladem

Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm. Tato varianta je ochucená citrónem. Vynikající jsou v kombinaci například s tuňákem.

136 Kč
Skladem

Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tyto jsou ochucené česnekem a petrželkou. 

136 Kč
Skladem

Efektní vaječné těstoviny barvené sépiovým inkoustem. Spaghetti alla chitarra, těstoviny typické pro oblast Abruzzo, se čtvercovým průřezem o tloušťce asi 2–3 mm. Název těchto špaget pochází z nástroje (tzv. Chitarra , doslova „kytara“), z něhož jsou tyto těstoviny vyráběny, což je nástroj, který jim dává jejich název, tvar a pórovitou strukturu, která...

136 Kč
Skladem

Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky. V balení je osm porcí. 

131 Kč
Skladem

Pappardelle (z italského pappare – „polykat“) je druh těstovin v podobě cca 2–3 cm širokých nudlí. Jejich obdobou jsou toskánské Fettuccine. V Itálii jsou velmi populární, takže se např. v provincii Emilia-Romagna pořádají festivaly věnované pouze těmto těstovinám. V balení hnízda 500g je osm porcí.

131 Kč
Skladem

Spaghetti alla chitarra (doslova „kytara“), jsou vaječné těstoviny typické pro italskou oblast Abruzzo, se čtvercovým průřezem o tloušťce asi 2–3 mm. Název těchto špaget pochází z nástroje - tzv. kytary, z něhož jsou tyto těstoviny vyráběny, což je nástroj, který dává špagetám jejich tvar a pórovitou strukturu, která umožňuje omáčce dobře držet.  V...

131 Kč
Skladem

Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s různými omáčkami, tradičně především s omáčkou boloňskou, ale neurazí ani v kombinaci s macarpone nebo ricottou. V balení hnízda 500g je osm porcí.

131 Kč
Skladem

Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky. V doslovném překladu znamená Le Matassine přadeno.

109 Kč
Skladem

Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s různými omáčkami, tradičně především s omáčkou boloňskou. V doslovném překladu znamená Le Matassine přadeno. 

109 Kč
Skladem

Pappardelle (z italského pappare – „polykat“) je druh těstovin v podobě cca 2–3 cm širokých nudlí. Jejich obdobou jsou toskánské Fettuccine. V Itálii jsou velmi populární, takže se např. v provincii Emilia-Romagna pořádají festivaly věnované pouze těmto těstovinám.  V doslovném překladu znamená Le Matassine přadeno. 

109 Kč
Skladem

Spaghetti alla chitarra, také známé jako maccheroni alla chitarra, jsou vaječné těstoviny typické pro italskou oblast Abruzzo, se čtvercovým průřezem o tloušťce asi 2–3 mm. Název těchto špaget pochází z nástroje (tzv. Chitarra , doslova „kytara“), z něhož jsou tyto těstoviny vyráběny, což je nástroj, který dává špagetám jejich název, tvar a pórovitou...

109 Kč
Skladem

Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s různými omáčkami. V tomto balení je kombinace klasických a špenátových těstovin. 

109 Kč
Skladem

Filini jsou tenké, krátké nudličky vhodné jako zavářka do polévek. Hodí se hlavně do čirých polévek jako jsou vývary i consommé, se zeleninou nebo bez ní. Lze je ale použít i do krémových a hustých polévek. Jsou vyráběny podle starodávného receptu z Marche. Zcela řemeslný výrobní proces jim dává mimořádnou schopnost absorbovat omáčky, lehkost i...

127 Kč
Skladem

Quadrellini jsou velmi drobné čtverečky, které se nejlépe hodí do polévek a vývarů. Vaječné těstoviny Filotea jsou vyráběny podle starodávného receptu z Marche a pečlivě podle stejných metod přípravy, jaké kdysi používaly naše „babičky“. Zcela řemeslný výrobní proces, kterým jsou vyráběny, jim dává mimořádnou schopnost absorbovat omáčky, lehkost i...

127 Kč
Skladem

Quadrucci jsou v podstatě tagliatelle nakrájené příčně na malé čtverečky (odtud ten název), které je vhodné vařit rovnou ve vývaru. Hodí se hlavně do čirých polévek jako jsou právě vývary i consommé, se zeleninou nebo bez ní. Lze je ale použít i do krémových a hustých polévek. Nejčastěji jsou spojované s regionem Emilia-Romagna. Těstoviny Filotea jsou...

127 Kč
Skladem
Zobrazuje se 1 - 24 z 55 produktů