Mezi specialitami najdete to nejzajímavější z našeho sortimentu. Spojením tradičních receptur, kvalitních surovin a šetrných postupů zpracování vznikají lahůdky, které si budete chtít dopřávat znovu a znovu.

0

Mezi specialitami najdete to nejzajímavější z našeho sortimentu. Spojením tradičních receptur, kvalitních surovin a šetrných postupů zpracování vznikají lahůdky, které si budete chtít dopřávat znovu a znovu.

0

More

Speciality  Zde je 26 produktů.

na stránce

Rum baba nebo baba al rhum je malý, dlouho kynutý koláč nakládaný v rumovém sirupu s cukrem. Elegantní sklenice, ve které najdete jednotlivé porce (asi 5 cm vysoký, mírně zkosený válec). Podávat je můžete jen tak nebo je můžete naplnit šlehačkou nebo krémem.

539 Kč

Tradiční balzamikový ocet Modena D.O.P. se zráním více než 12 let. S plnou a robustní chutí, má harmonickou vůni, dobře vyváženou hustotu. Hodí se ke všem pokrmům, po malých kapkách na předkrmy i červené maso, ryby a měkkýše. 100 ml skleněná láhev navržená Giorgettem Giugiarem, krabička Consorzio Produttori Antiche Acetaie, odměrka TIC a kniha receptů.

1 862 Kč
Skladem

Bílý balzamikový ocet zrající v malých dřevěných soudcích s jemnou příchutí javorového sirupu. Vyzkoušejte na palačinky, masové hamburgery nebo ananas.

331 Kč
Skladem

Chianina je jedním z nejstarších a nejvýznamnějších plemen skotu v Itálii a za své jméno vděčí chovné oblasti: Valdichiana v Toskánsku. Připraveno z voňavých restovaných lahodných rajčat, hovězího masa a velmi pomalým vařením. Ideální pro těstovinová jídla, jako jsou tagliatelle, tagliolini nebo dokonce pečené těstoviny a lasagne.

216 Kč
Skladem

Roztíratelný sladký krém připravený s péčí a vášní, z vybraných typických italských vysoce kvalitních surovin, bez přidání hydrogenovaných tuků, barviv a konzervantů. Vychutnejte si dokonalou jemnost krému jen tak na lžičku nebo jej namažte na čerstvé pečivo, přidejte do snídaňové kaše nebo využijte při výrobě dezertů.

363 Kč
Skladem

Švestková omáčka získaná z jemně nastrouhaného kandovaného ovoce. Přidání hořčičného esenciálního oleje dává lehce pikantní chuť a celková kombinace dává omáčce silnou a výraznou chuť. Obsahuje 80 % ovoce a neobsahuje barviva, konzervanty ani GMO. Omáčka vám umožní ty nejnápaditější kombinace se sýry a uzeným masem. Ideální k sýrům, jako je Parmigiano...

128 Kč
Skladem

Akátový med s plátky černého letního lanýže, který má příjemnou vůni a jemnou chuť je vynikající v kombinaci se všemi čerstvými i vyzrálými sýry, coppou, prosciuttem nebo jako doplněk dobrého rizota. Také je výborný pro přípravu dezertů jako je panna cotta. Skvělý je i samostatně. Originální produkt, elegantně balený, zaujme i jako dárek. 

259 Kč
Skladem

Silné a elegantní víno s květinovým a citrusovým aroma, které obsahuje i exotické vůně, jako zázvor a muškátový oříšek. Má ovocnou, vytrvalou a intenzivní chuť. Ideální k předkrmům a k hlavním chodům na základě ryb a korýšů. Hodí se i k sýrům, husím játrům a bílému masu.

462 Kč
Není na skladě
Není na skladě

Olej se vyznačuje středně ovocnou vůní s výraznými travnatými tóny s vůní zeleného jablka, ředkviček, čekanky a artyčoků s tóny mandlí a piniových oříšků. Tento olej můžete využívat na klasická jídla například ze sladkovodních ryb, ale snad ještě lépe se hodí k výraznějším pokrmům jako je solené maso, carpaccio nebo složitější pokrmy z mořských ryb.

576 Kč
Skladem

Borettane cibulky grilované a naložené v olivovém oleji se skvěle hodí jako doplněk ke grilovaným masům, ale můžete si je vychutnat i samotné nebo jako součást předkrmu.  Je malá, ale přesto má opravdu intenzivní, silnou a zároveň velmi sladkou chuť. La Cipollina Borettana odvozuje svůj název od Boretta, města v provincii Reggio Emilia, kde je její...

289 Kč
Skladem

Lišky naložené v olivovém oleji si můžete vychutnat jako předkrm či přílohu. Liška je ceněná, chuťově výtečná, se specifickým aroma. První záznamy o konzumaci pocházejí ze 16. století. Je významným artiklem v celosvětovém měřítku, ročně se jí prodá asi 150–200 tisíc tun. Tato produkce pochází výhradně ze sběru ve volné přírodě. Pokusy o umělé pěstování...

455 Kč
Skladem

Saporoso zraje nejméně 8 let ve vzácných dubových sudech. Vyrábí se z vysoce kvalitních hroznů odrůd Trebbiano Modenese a Lambrusco Grasparossa. Vůně je intenzivní, chuť kyselá s tóny divokých květů, trávy a hořčice. Konzistence je sirupově hustá, barva tmavě hnědá. Díky sirupové a krémové hustotě je ideální ke konzumaci na všech druzích zeleniny, pečeně...

586 Kč
Skladem

Luxusní pálivý extra panenský olivový olej s chilli papričkami. Olivy byly za studena lisovány se směsí chilli papriček různých odrůd pěstovaných v Trentinu. Barva: jantarová. Vůně: jemné tóny zelené trávy a mandlí, ale také zeleninové a pepřové tóny chilli papriček. Chuť: pikantnost je výrazná a trvalá, ale není nepříjemná.

450 Kč
Skladem

Kromě toho, že je pistácie cennou a chutnou kulinářskou ozdobou, zachovává si všechny prospěšné vlastnosti. Hrubě mleté mandle jsou extrémně všestranným produktem, vynikajícím pro obohacení předkrmů i hlavních chodů a také jako ozdoba na zmrzliny, dorty, palačinky a jakýkoli druh dezertu.

Směs chilli a zeleniny v olivovém oleji. Bomba Calabrese je výrazné dochucovadlo s intenzivní chutí. Využití je pestré, můžete ji využít na těstoviny, maso a také jako základ omáčky nebo na zpestření jednohubek. Jedinečná chuť Kalábrie ve sklenici.

114 Kč
Skladem

Solný květ Fleur de Sel - drobné, bílé až růžové krystaly ve tvaru pyramidy jsou nejvzácnější sklizní z Piranských solných pánví. Vytvářejí se na povrchu solanky za předpokladu klidného počasí, protože i nejmenší zčeření hladiny je naruší. V době sklizně používají dělníci speciální lopatku, jejímž prostřednictvím krystaly opatrně sbírají z povrchu solných...

Extrémně velké zelené stolní olivy z oblasti Apulie v jihovýchodní Itálii. Bohatá dužina je pevná a šťavnatá, zatímco chuť je znatelně jemná a příjemná, protože velké olivy vytvářejí velkorysý zážitek z jídla. Někdy je považována za „olivu pro začátečníky“. Zkuste je na olivovém oleji jemně orestovat s rozmarýnem, trochou citronové kůry a celými stroužky...

267 Kč
Skladem

Mostarda z Cremony je specifická svou sladkoostrou příchutí. Vyrábí se podle staré tradiční cremonské receptury z pečlivě vybraného ovoce z Itálie, které je kandované v hořčičném oleji. Po získání ostré chuti je ovoce zalito cukrovým sirupem. Hodí se pro všechny, kteří preferují jeden druh ovoce. Luxusní je v kombinaci s italskou uzeninou, plísňovými i...

240 Kč
Skladem

Černý lanýž skvěle doplní chuť těstovin nebo rizota, může být strouhaný nebo nakrájený na plátky. Má příjemnou vůni a jemnou chuť. Používá se jako čerstvý produkt, samotný nebo v kombinaci s žampiony, máslem nebo extra panenským olivovým olejem. Vynikající zejména v kombinaci s jinými omáčkami nebo krémy na bázi lanýže. Lze jej využít také na ochucení...

619 Kč
Skladem

Mořská sůl se sušeným černým letním lanýžem je ideální ke grilovanému masu, salátům i na brambory. Černý lanýž má příjemnou vůni a jemnou chuť a v kombinaci s mořskou solí je díky své jednoduchosti nepostradatelnou základní ingrediencí ve všech kuchyních. Ideální pro obohacení pokrmů o chuť a vůni. Může být také zajímavým dárkem. TIP: Créma di tartufo -...

185 Kč
Skladem

Mostarda z Cremony je specifická svou sladkoostrou příchutí. Vyrábí se podle staré tradiční cremonské receptury z pečlivě vybraného ovoce z Itálie, které je kandované v hořčičném oleji. Po získání ostré chuti je ovoce zalito cukrovým sirupem. Ovocná mostarda z Cremony se hodí v každém ročním období a doplní svou bohatou chutí jakékoliv sýry, maso a...

318 Kč
Skladem

Typická kalabrijská specialita založená na voňavých a sladkých červených cibulkách Tropea Calabria IGP v oleji, známá po celém světě pro svou sladkost a lehkou stravitelnost. Confit Dolce di Cipolla se perfektně hodí na opečený chléb, ale je také ideální doplněk k čerstvým a zralým sýrům. Její neobvyklá, ale překvapivě lahodná chuť dodá jakékoli pokrmu...

78 Kč

Fettuccine je tradiční a velmi oblíbený tvar těstovin nejen v italské kuchyni. Filotea vyrábí verzi s příchutí papričky Habanero, která jim dodává charakteristickou pikantní chuť. Vhodné jsou pro jakýkoli druh bílé nebo červené omáčky, ať už s masem, rybou nebo zeleninou.

138 Kč
Skladem

Nduja je tradiční lahodný měkký a roztíratelný kalábrijský salám vyrobený z prémiových kusů masa černých kalábrijských prasátek a kalábrijských červených chilli papriček, které dodávají charakteristickou ohnivou chuť. Maso a papričky se společně nasekají, naplní do velkých střívek a udí, čímž vznikne měkká velká klobása, z níž se později podle potřeby...

213 Kč
Skladem
Zobrazuje se 1 - 24 z 26 produktů