Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
Přímo v srdci toskánských zemí mezi vinicemi a olivovými háji v Chianti se nachází Corte d'Italia, společnost, která využívá bohaté středomořské zemědělské dědictví a vyrábí tradiční produkty a koření, které proslavily italskou gastronomii po celém světě.
V našem sortimentu najdete celou řadu směsí koření a bylin k jednoduché přípravě tradičních italských pokrmů, jako například dvě varianty směsi na bruschettu, bezmála dvacet druhů koření na těstoviny, celé chilli i směs koření na rajčata.
La Corte d'Italia využívá pouze přírodní suroviny a jejich koření neobsahuje žádné přidané ani konzervační látky. Zaměřili se na zcela přírodní a čisté produkty, které distribuují po celém světě.
Kdo z vás alespoň jednou v životě nepřipravil špagety s česnekem, olejem a chilli papričkou ? Opravdu rychlý a velmi jednoduchý recept. Právě toto jídlo se zrodilo v Kampánii a zpočátku se jako těstoviny používaly linguine nebo nudle.
Počátky tohoto jídla sahají do starověku. Obvyklý způsob, jak znovu použít chléb, bylo opéct ho a ozdobit solí a olejem. Tímto způsobem se starý chléb stal křupavým a voňavým. Bruschetta je jedním z těch předkrmů, které vám umožní uspořádat úžasnou večeři, i když nemáte čas vařit. Potřebujete jen pár základních ingrediencí: chléb, olej, špetku soli, pár...
Počátky tohoto jídla sahají do starověku. Obvyklý způsob, jak znovu použít chléb, bylo opéct ho a ozdobit solí a olejem. Tímto způsobem se starý chléb stal křupavým a voňavým. Bruschetta je jedním z těch předkrmů, které vám umožní uspořádat úžasnou večeři, i když nemáte čas vařit. Potřebujete jen pár základních ingrediencí: chléb, olej, špetku soli, pár...
Sugo all'amatriciana je omáčka tradičně podávaná s těstovinami pocházející z města Amatrice v italském regionu Lazio. Správně je připravena z šesti ingrediencí, kterými jsou guanciale, sýr pecorino, rajčata, bílé víno, pepř a chilli.
Sušená směs na těstoviny. Snadná příprava, rychlý jednoduchý pokrm ve chvíli, kdy nemáte k dispozici čerstvé pesto.
Středomořské těstoviny jsou lehké, svěží, jednoduché a chuťově bohaté. Ideální pro obohacení letního stolu ve společnosti přátel.
Zeleninové ragú je velmi chutné vegetariánské jídlo. Doba vaření není příliš krátká, ale příprava je jednoduchá a dostatečně rychlá a ujišťuji vás, že výsledek stojí za to. Zeleninu můžete obměňovat podle libosti, podle chuti nebo prostě podle dostupné zeleniny nebo sezónnosti.
Směs koření a sušené zeleniny pro přípravu omáčky na těstoviny. Omáčka Marinara je omáčka obvykle připravovaná z rajčat, česneku, bylinek a cibule. V mnoha variacích může zahrnovat přidání kaparů, oliv, koření a trochy vína. Tato omáčka je široce používána v italsko-americké kuchyni.
Výraz „ alla boscaiola “ se používá k označení různých druhů jídla podávaná s omáčkou nebo ragú na bázi hub. Existuje několik místních variant, které kromě hub zahrnují přidání různých ingrediencí, jako je vepřové maso a v různých kombinacích hrášek, černé olivy, cherry rajčata nebo alternativně smetana. Druh použitých hub se také liší, i když obvykle se...
Pasta alla Florentina je autentický italský recept typický pro oblast Toskánska.
Penne alla Siciliana je mimořádně chutné a jednoduché jídlo. Navzdory názvu má recept neapolský původ a je tak definován přítomností lilků, které připomínají těstoviny alla Norma. Je to vynikající hlavní jídlo z jednoduchých a chutných ingrediencí: z lilku, rajčat a mozzarelly.
Arrabbiata omáčka nebo italsky sugo all'arrabbiata je pikantní omáčka na těstoviny z česneku, rajčat a sušených červených chilli papriček vařených na olivovém oleji. Omáčka pochází z regionu Lazio, a zejména z Říma.
Pasta all'Ortolana je italské jídlo připravené vařením různých druhů zeleniny před smícháním s těstovinami. Recept neuvádí konkrétní druh těstovin, takže je možné je připravit z Fusilli, Fettuccine, Penne, Rigatoni, Farfalle nebo jiného druhu krátkých těstovin.
Drcená chilli paprička. Není žádným tajemstvím, že jedna z nejlepších papriček na světě pochází z italské Kalábrie. Červená paprička, která má ohnivou a pikantní chuť, pro kterou jsou kalábrijské papričky známé. Tyto italské chilli papričky jistě dodají vašemu jídlu extra pikantní chuť, kterou si zaslouží.
Pici all’aglione, což znamená domácí špagety s omáčkou „Velký česnek“. Aglione je obrovská odrůda česneku, která se pěstuje ve Valdichianě v Toskánsku od dob Etrusků. Říká se, že obrovské hlavy agliona mohou dosáhnout ohromujících velikostí až 800g.
Směs koření a sušené zeleniny k ochucení čerstvých i sušených rajčat. Jednoduché, rychlé a dokonalé.
Spaghettata alla Contadina, v překladu selské nebo rolnické špagety je jednoduché, snadné a rychlé jídlo, jehož hlavními ingrediencemi jsou zelenina a slanina. Chutné těstoviny hotové za pár minut.
Recept na těstoviny alla Norcina je italským jídlem v celé své kráse – bohatá omáčka na bázi klobásy a smetany, která má trochu šmrnc díky přidání bílého vína a spousty Pecorino Romano. Umbijské město Norcina je známé svými vepřovými produkty, a tak není divu, že jeho nejznámější pokrm využívá jedny z nejlepších uzenin v Itálii.
Spaghetti all'italiana je velmi chutný a jednoduchý recept typický pro oblast Kampánie. Zatímco těstoviny považujeme za kulturně italské jídlo, je to pravděpodobně potomek starověkých asijských nudlí. O těstovinách se všeobecně ví, že je do Itálie přivezl z Číny Marco Polo během 13. století.
Směs koření a sušené zeleniny pro přípravu omáčky na těstoviny. Složení: mrkev, rajčata, česnek, bazalka, pórek, sůl.
Carbonara je způsob úpravy těstovin pocházející z italské kuchyně, rozšířený především v Římě a okolí. Nejčastěji se vaří ze špaget nebo jejich verze z kraje Lazio, zvané bucatini, mohou se však použít i jiné druhy těstovin. První zmínka pochází z roku 1837 od neapolského spisovatele Ippolita Cavalcantiho. Národním jídlem se tento recept stal až na konci...
Spaghetti alla puttanesca je italské těstovinové jídlo pocházející z oblasti Kampánie a Lazia. Jeho základem jsou špagety, podávané s omáčkou z rajčat, oliv, česneku, kaparů, ančoviček a feferonky.