Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
MAZELIC
Elicoidali Mazza jsou makarony elegantního a mírně zakřiveného tvaru. Tenké drážky na povrchu, které se obtáčí kolem zajistí dokonalé přilnutí omáčky. Název je stejně jako u mnoha italských těstovin odvozen od jejich tvaru. Italské slovo „elica“ se překládá jako spirála. Nejtypičtějsí jsou pro jižní Itálii. Hodí se k hutným omáčkám, do těstovinových salátů, ale i na zapékání.
Poslední kus na skladě!
Datum dostupnosti:
Složení: krupice z tvrdé pšenice, voda.
Výrobce | Mazza |
Země původu | Itálie |
Balení | 500g |
Farfalle jsou běžně známý jako motýlkové těstoviny nebo mašličky. Název je odvozen z italského slova farfalle = motýl. Jsou obvykle tvořeny obdélníkem nebo oválem těstovin, přičemž dvě strany jsou oříznuty k nařasenému okraji a střed sevřený k sobě, aby těstoviny získaly svůj obvyklý tvar. Ačkoli jsou farfalle použitelné s většinou omáček, nejlépe se hodí...
Fusilli se vyznačují tvarem tří zkroucených křídel, která na sebe harmonicky navazují ve spirálovitém vzoru, který dokonale zachycuje jakýkoli typ omáčky. Fusilli vylepšují ty nejpropracovanější a nejhutnější omáčky, ale také ty nejjednodušší lehké omáčky. Fusilli, v češtině často označované jako vřetena, jsou druh stočených těstovin původem z jižní Itálie.
Mazza Fettuccine se připravují z poctivě zpracovaného plátu těsta, jsou drsné a porézní na povrchu, aby na nich přilnulo co nejvíce omáčky. Fettuccine lze vařit se škeblemi, mušlemi a zelenými olivami nebo kombinovat se zeleninou, vínem, brokolicí a čerstvým sýrem. Fettuccine je typ těstovin oblíbený v římské kuchyni. Jedná se o široké nudle, které jsou...
Díky zploštělé části a mírně konvexnímu tvaru jsou Linguine Mazza perfektní pro zvýraznění omáčky: zachytí omáčku a propojí veškerou rozmanitost chutí. Linguine je druh těstovin podobný fettuccine a trenette, ale spíše elipsovitý než plochý. Je asi 4 milimetry na šířku, což je širší než špagety, ale ne tak široké jako fettuccine. Jméno linguine znamená v...
Penne Rigate se skvěle mísí s omáčkami všeho druhu, od těch tradičních, z masa a rajčat, až po ty nejinovativnější a nejoriginálnější, které vznikly spojením zeleniny a sýrů. Štíhlý tvar Penne Rigate se hodí k bohatším pokrmům, jako je klasická „boscaiola“. Penne je typ těstovin s rourovitým tvarem a zkosenými konci. Penne je množné číslo od italského...
S délkou 25 cm a tradičním průměrem jsou to středně dlouhé těstoviny. Špagety jsou extrémně univerzální a umožňují nekonečné kombinace: od těch nejtradičnějších receptů až po ty neobvyklé. Talíř špaget je vždy perfektní pro každou příležitost. Název spaghetti je množným číslem italského slova spaghetto, které je zdrobnělinou slova spago znamenajícího...