Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
FILAS09
Těstoviny s černým lanýžem. Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm. Lanýže se vyskytují například i v regionu Marche, kde se těstoviny Filotea vyrábí. Lanýže mají nezaměnitelnou chuť a vůni a jsou velmi vyhledávanou, luxusní surovinou.
Poslední kus na skladě!
Datum dostupnosti:
Složení: krupice z tvrdé pšenice, vejce (27%), pšeničná mouka, lanýž (2%), aroma.
Nutriční hodnoty na 100g výrobku: energetická hodnota 1584 kJ / 374 kcal, tuky 4,2 g z toho nasycené mastné kyseliny 1,3 g, sacharidy 67 g z toho cukry 1,5 g, vláknina 2 g, bílkoviny 16 g, sůl 0,09 g.
Může obsahovat stopy měkkýšů a sójových bobů.
Spaghettoni - tradiční italské hutné špagety, perfektní ke všem druhům omáček.
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s různými omáčkami, tradičně především s omáčkou boloňskou, ale neurazí ani v kombinaci s macarpone nebo ricottou. V balení hnízda 500g je osm porcí.
Orecchiette - název vznikl z italských slov orecchio (ucho) + etto (malý) a znamená zdrobnělinu "ouško". Jsou typické pro oblast Apulie, kde se často podávají s brokolicí. Obzvlášť v oblastech Capitanata a Salento se orecchiette tradičně podávají s rajčatovou omáčkou, s nebo bez masových kuliček a posypem ze sýrů ricotta forte nebo pecorino.
Efektní vaječné těstoviny barvené sépiovým inkoustem. Spaghetti alla chitarra, těstoviny typické pro oblast Abruzzo, se čtvercovým průřezem o tloušťce asi 2–3 mm. Název těchto špaget pochází z nástroje (tzv. Chitarra , doslova „kytara“), z něhož jsou tyto těstoviny vyráběny, což je nástroj, který jim dává jejich název, tvar a pórovitou strukturu, která...
Maltagliati - ručně vyráběné těstoviny typické pro italský region Emilia-Romagna. Malé, nepravidelně řezané těstoviny, tradičně přidávané do luštěninových polévek a výborně se hodí také k masovým a houbovým omáčkám.
Fettuccine je tradiční a velmi oblíbený tvar těstovin nejen v italské kuchyni. Filotea vyrábí verzi s příchutí papričky Habanero, která jim dodává charakteristickou pikantní chuť. Vhodné jsou pro jakýkoli druh bílé nebo červené omáčky, ať už s masem, rybou nebo zeleninou.
Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm. Tato varianta je ochucená citrónem. Vynikající jsou v kombinaci například s tuňákem.
Paccheri - druh těstovin ve tvaru velmi velké trubice pocházející z Kampánie. Jsou obecně hladké, ale existuje i žebrovaná verze, paccheri millerighe. Mohou být podávané plněné či bez náplně jen s omáčkou.
Strozzapreti se vyrábí tak, že se těsto vyválí na silné ploché listy, nakrájí se na proužky, ty jsou poté lehce srolované nebo zkroucené mezi dlaněmi a krátí se na délku do 10 cm. Na rozdíl od špaget nebo makaronů nejsou tyto těstoviny jednotné co do velikosti ani tvaru. Nejčastěji se podávají s masovým ragú.
Pennette della Domenica - sváteční těstoviny, které na první pohled připomínají klasické penne, ale tyto sváteční jsou ručně tvarovány z vyváleného těsta, které se nařeže na čtverce a spojením dvou protilehlých rohů vznikne tato krásná vroubkovaná těstovina, na které výborně drží omáčka. Jsou velmi dobré s rajčatovou omáčkou a masem a se skvěle hodí do...
Těstoviny jsou díky rýžové mouce a speciálním výrobním postupům bezlepkové. Vyrobeno z organické rýžové mouky. Rýžové těstoviny Principato di Lucedio jsou chutné a jemné, mají vynikající stravitelnost a jsou vhodné pro ty, kteří chtějí lehkou a nízkokalorickou stravu, aniž by se museli vzdát potěšení z dobrých těstovin.
Těstoviny jsou díky rýžové mouce a speciálním výrobním postupům bezlepkové. Vyrobeno z organické rýžové mouky. Rýžové těstoviny Principato di Lucedio jsou chutné a jemné, mají vynikající stravitelnost a jsou vhodné pro ty, kteří chtějí lehkou a nízkokalorickou stravu, aniž by se museli vzdát potěšení z dobrých těstovin.
Těstoviny jsou díky rýžové mouce a speciálním výrobním postupům bezlepkové. Vyrobeno z organické rýžové mouky. Rýžové těstoviny Principato di Lucedio jsou chutné a jemné, mají vynikající stravitelnost a jsou vhodné pro ty, kteří chtějí lehkou a nízkokalorickou stravu, aniž by se museli vzdát potěšení z dobrých těstovin.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky. V doslovném překladu znamená Le Matassine přadeno.
Spaghetti alla chitarra, také známé jako maccheroni alla chitarra, jsou vaječné těstoviny typické pro italskou oblast Abruzzo, se čtvercovým průřezem o tloušťce asi 2–3 mm. Název těchto špaget pochází z nástroje (tzv. Chitarra , doslova „kytara“), z něhož jsou tyto těstoviny vyráběny, což je nástroj, který dává špagetám jejich název, tvar a pórovitou...
Tagliolini jsou tenké stuhové těstoviny, dlouhé jako špagety, široké 2-3 mm s krátkou dobou vaření. Tradiční jsou v regionech Molise a Piemont a nejlépe se hodí k lehkým omáčkám a rybám a nebo jsou výborné v kombinaci s máslem a lanýžem.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky. TIP: Jednoduchý recept na linguine s olivami TIP: Rychlý recept na linguine s chilli sugem a mascarpone
Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm, které se často podávají s ragú. Nejpopulárnější úpravou jsou Fettuccine Alfredo, kde se uvařené těstoviny smíchají s máslem a parmezánem. Když se sýr roztaví, emulguje kapaliny a vytvoří hladkou a bohatou omáčku.
'Senatore Cappelli' je druh starodávného zrna, předchůdce moderní tvrdé pšenice, populární zejména v jižní Itálii. Je známý svou máslovou chutí a obsahuje vysoké procento lipidů, aminokyselin, vitamínů a minerálů, má nízký obsah lepku a vysokou stravitelnost. Podávejte s omáčkami na bázi olivového oleje nebo jednoduchou rajčatovou omáčkou, abyste si...
Mezze Maniche (v doslovném překladu krátké rukávy) jsou krátké širší těstoviny ve tvaru roury. Vysoce kvalitní, drsné a porézní těstoviny s mimořádnou schopností zadržovat omáčky. Hodí se ke každé omáčce. Těstoviny jsou vyráběny podle starodávného receptu z Marche. Zcela řemeslný výrobní proces, kterým jsou vyráběny, jim dává mimořádnou schopnost...
Penne je typ těstovin s rourovitým tvarem a zkosenými konci. Penne je množné číslo od italského slova penna – pero. Penne se tradičně servírují s omáčkami jako pesto, marinara nebo arrabbiata. Penne jsou také často využívané při přípravě těstovinových salátů. Jedná se vysoce využitelný tvar těstovin, dutý vnitřek a vroubky udržují dobře omáčku, zatímco...
Reginette (italsky pro malé královny), také známé jako Mafaldine, je druh těstovin ve tvaru pásky. Je plochá a široká asi 1 cm, se zvlněnými okraji na obou stranách. Připravuje se podobně jako jiné těstoviny na bázi pásky, jako jsou linguine a fettuccine. Speciální tvar typický pro Kampánii. Perfektní s rybími omáčkami.
Rigatoni jsou těstoviny ve tvaru trubky různých délek a průměrů. Jsou větší než penne a někdy mírně zakřivené. Mají charakteristické vroubkování po celé své délce, díky kterým na nich perfektně drží omáčka. Jsou obzvláště oblíbené na jihu Itálie, zejména na Sicílii. Zcela řemeslný výrobní proces, kterým jsou vyráběny, jim dává mimořádnou schopnost...
Quadrucci jsou v podstatě tagliatelle nakrájené příčně na malé čtverečky (odtud ten název), které je vhodné vařit rovnou ve vývaru. Hodí se hlavně do čirých polévek jako jsou právě vývary i consommé, se zeleninou nebo bez ní. Lze je ale použít i do krémových a hustých polévek. Nejčastěji jsou spojované s regionem Emilia-Romagna. Těstoviny Filotea jsou...
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Tagliatelle jsou dlouhé ploché nudle, které se tvarem podobají těstovinám fettuccine a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Tagliatelle se podávají s různými omáčkami, tradičně především s omáčkou boloňskou.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky. Jsou vyráběny podle starodávného receptu z Marche. Zcela řemeslný výrobní proces jim dává mimořádnou schopnost absorbovat omáčky, lehkost i...
Pappardelle (z italského pappare – „polykat“) je druh těstovin v podobě cca 2–3 cm širokých nudlí. Jejich obdobou jsou toskánské Fettuccine. V Itálii jsou velmi populární, takže se např. v provincii Emilia-Romagna pořádají festivaly věnované pouze těmto těstovinám. Zcela řemeslný výrobní proces jim dává mimořádnou schopnost absorbovat omáčky, lehkost i...
Elicoidali Mazza jsou makarony elegantního a mírně zakřiveného tvaru. Tenké drážky na povrchu, které se obtáčí kolem zajistí dokonalé přilnutí omáčky. Název je stejně jako u mnoha italských těstovin odvozen od jejich tvaru. Italské slovo „elica“ se překládá jako spirála. Nejtypičtějsí jsou pro jižní Itálii. Hodí se k hutným omáčkám, do těstovinových...
Mazza Fettuccine se připravují z poctivě zpracovaného plátu těsta, jsou drsné a porézní na povrchu, aby na nich přilnulo co nejvíce omáčky. Fettuccine lze vařit se škeblemi, mušlemi a zelenými olivami nebo kombinovat se zeleninou, vínem, brokolicí a čerstvým sýrem. Fettuccine je typ těstovin oblíbený v římské kuchyni. Jedná se o široké nudle, které jsou...
Fusilli se vyznačují tvarem tří zkroucených křídel, která na sebe harmonicky navazují ve spirálovitém vzoru, který dokonale zachycuje jakýkoli typ omáčky. Fusilli vylepšují ty nejpropracovanější a nejhutnější omáčky, ale také ty nejjednodušší lehké omáčky. Fusilli, v češtině často označované jako vřetena, jsou druh stočených těstovin původem z jižní Itálie.
Kdo z vás alespoň jednou v životě nepřipravil...
70 Kč
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety,...
111 Kč
Těstoviny jsou díky rýžové mouce a speciálním...
238 Kč
Strozzapreti se vyrábí tak, že se těsto vyválí...
107 Kč
Silné a elegantní víno s květinovým a...
420 Kč
Spaghetti alla chitarra (doslova „kytara“),...
149 Kč
Typická kalábrijská specialita. Rajčata ručně...
175 Kč
Chutná paštika připravená z kuřecích jater s...
187 Kč
Počátky tohoto jídla sahají do starověku....
64 Kč
Víno rubínové barvy s elegantní vůní typickou...
433 Kč