Guanciale s černým pepřem

Guanciale s černým pepřem Zvětšit

Pouze online

CRE400071

Guanciale je specialita italské kuchyně, vyráběná z nasoleného a usušeného vepřového laloku. Používá se ve studené i teplé kuchyni podobně jako pancetta, od které se liší vyšším obsahem tuku a výraznějším aromatem. Spolu s vejci je základní surovinou pro Spaghetti Carbonara. Vyhlášeným producentem guanciale je městečko Amatrice (provincie Rieti).

73 Kč

Jak se guanciale vyrábí? Kusy masa vážící přes jeden kilogram odřezané ze spodní části vepřové hlavy se i s kůží vcelku obalí v soli a černém pepři (může se také přidat cukr, drcený česnek, tymián obecný nebo chilli paprička) a pomalu se usuší na tmavém, chladném a dobře větraném místě. Guanciale je hotové nejdříve po třech týdnech.

Čerstvé a bez čekání, objednávejte předem s osobním odběrem na prodejně. Vyčkejte na potvrzovací email - Připraveno k vyzvednutí. Případně uveďte do poznámky čas vyzvednutí. 

1 ks = cca 100g

Uvedená cena je za 100g.

Výrobce: Montevecchio via Della Liberta, Bologna, Itálie.

Spotřebujte do 24 hodin. Skladujte při teplotě 0-4°C.

Složení: vepřové maso, sůl, přírodní aroma, černý pepř, konzervanty E252, E250. 

Související produkty