Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
V roce 1926 vznikl zemědělský svaz Riva del Garda s cílem propagovat a podporovat zemědělství v oblasti Garda Trentino. Vinařství bylo založeno v roce 1957 a v roce 1965 podnik Frantoio na výrobu olivového oleje. Od roku 2000 funguje svaz Riva del Garda jako kooperativní společnost.
Tento zemědělský svaz čítá asi 300 partnerů, zemědělských podnikatelů, kteří své znalosti zpřístupnili všem. Jsou to rodiny se zemědělskou duší, které sdílí stejné nadšení pro kvalitu a kladou velkou důležitost na kvalitu zpracování všech produktů.
Vytvořili úchvatný integrovaný ekonomický systém, který se podílí na rozvoji oblasti Garda Trentino.
Zemědělský svaz Riva del Garda spojuje vášeň pro vlastní zemi, společné území. Kvalita a jedinečnost produktů jsou otiskem místní oblasti, bohatstvím vyjádřeným každý den pečlivou prací a vášní pro detail v každé fázi, od terénu až po spotřebitele, upřednostňující krátké dodavatelské řetězce a produkty s nulovým kilometrem.
Garda Trentino je oblast s neobvyklým podnebím, ovlivňovaná Gardským jezerem i Dolomity. Střídání teplého a studeného vánku vytváří vynikající podmínky jak pro vinnou révu, tak pro olivovníky, již známé Keltům a Římanům, kteří zde před více než 2000 lety zasadili první vinice a olivové háje.
Jasná slámově žlutá barva, vůně je bohatá a rozmanitá, odkazující na tropické ovoce, černý bez, zralé citrusy a bílý meloun s tóny aromatických bylin a medu. Má decentní strukturu, pikantní a zároveň jemnou, svěží a šťavnatou s mírnou kyselostí a dlouhou perzistencí. Výborně doplní slaný koláč s vejci, špenátem a slaninou, rizoto s krevetami i filet ze...
Extra panenský olivový olej Italico Fratoio di Riva je vyráběn v plném souladu s normami kvality, které charakterizují Agraria Riva del Garda. Má lehké ovocné aroma s lehkým bylinkovým nádechem. Chuť je harmonická, mírně nahořklá a kořeněná. Je ideální na polévkách, salátech, grilované zelenině a skvěle si ho vychutnáte jen s pečivem.
Srdíčka artyčoku naložená v olivovém oleji se výborně hodí jako předkrm, také je lze použít jako přílohu k hlavnímu chodu. Artyčoky se důkladně omyjí, pečlivě vyberou a ručně balí do skleněných nádob s olivovým olejem. Následuje proces pasterizace řízený teplotou v jádru produktu 75 ° C po dobu přibližně 30 minut. Následně se sklenice ochladí, označí,...
Grilovaný lilek v olivovém oleji s jemnou a jedinečnou chutí si vychutnáte jako speciální středomořský předkrm či jako lehkou přílohu k masu. Pečlivě vybrané lilky se omyjí, nakrájí a grilují tak, aby si zachovaly křupavost. Zabalí se do skleněné nádoby s olivovým olejem a následuje pasterizace. Poté se sklenice ochladí, označí a produkt je připraven ke...
Luxusní olivové paté z nejlepších ingrediencí bez zbytečných přísad a konzervantů. Směs obsahuje 70% oliv a jedinými přísadami jsou kvalitní olivový olej a sůl. Paté je nejen lahodnou pomazánkou na chleba nebo crostini, ale chuť je dostatečně výrazná a vydatná, aby se jen promíchala s těstovinami nebo sloužila jako základ pro jiné omáčky. Možnosti využití...
Olej Imperiale nejlépe vystihuje charakter regionu. Barva je žlutá až zelená, vůně středně ovocná nádechem zelených mandlí. Chuť je vyvážená, s výraznou, přesto nepatrnou hořkostí a silnější kořeněnou notou. Tento olej můžete libovolně kombinovat i s těmi nejjemnějšími pokrmy, aniž by překryl jejich chuť. Typicky se využívá při přípravě sladkovodních ryb.
Je vyrobena z hroznů Merlot a Rebo, rostoucích pouze v jedné vinici v Cenigu, v blízkosti Maso Lizzone, teplé a dobře odkryté oblasti, kde hrozny mohou dosáhnout dokonalého dozrávání. Báječně doplňuje lasagne alla Bolognese, masové pokrmy s chutnými omáčkami či středně vyzrálé sýry.
Suché, osvěžující a elegantní víno s výrazným aroma. Delikátní, jemně aromatická vůně s tóny broskve a stopou tymiánu.
Extra panenský olivový olej Italico Fratoio di Riva je vyráběn v plném souladu s normami kvality, které charakterizují Agraria Riva del Garda. Má lehké ovocné aroma s lehkým bylinkovým nádechem. Chuť je harmonická, mírně nahořklá a kořeněná. Je ideální na polévkách, salátech, grilované zelenině a skvěle si ho vychutnáte jen s pečivem.
Světle třešňově růžová barva. Vůně se prezentuje mimořádně příjemným aromatickým propletením s tóny od třešní a lesních plodů přes mandle až po pikantnější tóny muškátového oříšku. Má jemnou strukturu a velkou hladkost díky svěžím a pikantním tónům. Jemná aromatická perzistence přímo vybízí k pití.
Slámově žlutá barva s mladistvými nazelenalými odlesky, jemného jasu. Vůně představuje mnohostranný a pestrý buket s dobrou intenzitou a extrémní elegancí, ve kterém se okamžitě objevují tóny exotického ovoce a grapefruitu, dále květinové tóny hlohu a černého bezu a jemně bylinné tóny šalvěje a kopřivy.
Luxusní olivové paté z nejlepších ingrediencí bez zbytečných přísad a konzervantů. Směs obsahuje 70% oliv a jedinými přísadami jsou kvalitní olivový olej a sůl. Paté je nejen lahodnou pomazánkou na chleba nebo crostini, ale chuť je dostatečně výrazná a vydatná, aby se jen promíchala s těstovinami nebo sloužila jako základ pro jiné omáčky. Možnosti využití...
Excelentní víno s čerstvou, suchou a vyváženou chutí. Vůně je elegantní, ovocná s tóny červeného a žlutého jablka, bílého melounu a citrusových plodů.
Merlot je odrůda francouzského původu, byla dlouhou dobu nejpěstovanější odrůdou v Alto Garda Trentino. Je to víno s dobrým tělem a strukturou, má velkou harmonii, která umožňuje jeho snadné pití i nejnáročnějším konzumentům. Všestranné víno, vhodné k masovým pokrmům z červeného masa a těstovinám s masovými omáčkami.
Excelentní víno s čerstvou, suchou a vyváženou chutí. Vůně je elegantní, ovocná s tóny červeného a žlutého jablka, bílého melounu a citrusových plodů.
Excelentní víno s čerstvou, suchou a vyváženou chutí. Vůně je elegantní, ovocná s tóny červeného a žlutého jablka, bílého melounu a citrusových plodů.
Víno světle slámově žluté barvy se zelenkavými odlesky s jemným a širokým buketem s elegantními citrusovými tóny, zejména grep a citron. Vyznačuje se nádechem připomínajícím lískový oříšek. Chuť je svěží, lehká, jedná se o vyvážené a kulaté víno. Má příjemně hořkou dochuť.
Lišky naložené v olivovém oleji si můžete vychutnat jako předkrm či přílohu. Liška je ceněná, chuťově výtečná, se specifickým aroma. První záznamy o konzumaci pocházejí ze 16. století. Je významným artiklem v celosvětovém měřítku, ročně se jí prodá asi 150–200 tisíc tun. Tato produkce pochází výhradně ze sběru ve volné přírodě. Pokusy o umělé pěstování...
Směs zeleniny v olivovém oleji. Výborný předkrm nebo můžete nakládanou zeleninou doplnit hlavní chod. Zelenina se omyje, pečlivě vybere a ručně balí do skleněných nádob s olivovým olejem. Následuje proces pasterizace řízený teplotou v jádru produktu 75 ° C po dobu přibližně 30 minut. Následně se sklenice ochladí, označí, zabalí a připraví ke skladování.
Pasta z nakrájených oliv. Ideální pro výrobu chleba a čerstvých těstovin. Také lze manazat na crostini a bruschettu.
Olej se vyznačuje středně ovocnou vůní s výraznými travnatými tóny s vůní zeleného jablka, ředkviček, čekanky a artyčoků s tóny mandlí a piniových oříšků. Tento olej můžete využívat na klasická jídla například ze sladkovodních ryb, ale snad ještě lépe se hodí k výraznějším pokrmům jako je solené maso, carpaccio nebo složitější pokrmy z mořských ryb.
Olej se vyznačuje středně ovocnou vůní s výraznými travnatými tóny s vůní zeleného jablka, ředkviček, čekanky a artyčoků s tóny mandlí a piniových oříšků. Tento olej můžete využívat na klasická jídla například ze sladkovodních ryb, ale snad ještě lépe se hodí k výraznějším pokrmům jako je solené maso, carpaccio nebo složitější pokrmy z mořských ryb.
Velmi svěží, široká a kořenitá vůně. Nechybí však příjemné ovocné tóny. Svěží, lehce tříslovitá a lehká, ale dobře pitelná a příjemná, obzvláště v letních měsících. Dokonale se snoubí s předkrmy a tradičními italskými uzeninami, výborně doplní i vařené a pečené maso, těstoviny, mořské plody a také měkké sýry.
Elegantní víno červené až granátové barvy s prvky zralého ovoce, které se velmi dobře doplňují s aromaty typickými pro víno zrající ve dřevě. Hodí se k polévkám, grilovanému masu nebo tvrdým sýrům. Doporučujeme otevřít láhev hodinu předem a servírovat při teplotě 18°C. Po otevření je potřeba nechat víno vydýchat.