Spaghettata Italiana - sušená směs na těstoviny 50g

BUSTA 50gr Spaghettata Italiana Zvětšit

COR322

Spaghetti all'italiana je velmi chutný a jednoduchý recept typický pro oblast Kampánie.

Zatímco těstoviny považujeme za kulturně italské jídlo, je to pravděpodobně potomek starověkých asijských nudlí. O těstovinách se všeobecně ví, že je do Itálie přivezl z Číny Marco Polo během 13. století.

60 Kč

Složení: česnek, papričky, petržel, sůl.

Příprava: Těstoviny vařte dle návodu na obalu. Mezitím na velké pánvi rozehřejte dostatečné množství extra panenského olivového oleje, nasypejte 2 lžíce kořenící směsi a lehce osmahněte. Do připraveného základu můžete nalít naběračku vroucí vody z vaření těstovin. Přidejte okapané těstoviny a důkladně promíchejte. Podávejte teplé, posypané parmazánem. Buon appetito!

Balení50g

Související produkty

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Carbonara je způsob úpravy těstovin pocházející z italské kuchyně, rozšířený především v Římě a okolí. Nejčastěji se vaří ze špaget nebo jejich verze z kraje Lazio, zvané bucatini, mohou se však použít i jiné druhy těstovin. První zmínka pochází z roku 1837 od neapolského spisovatele Ippolita Cavalcantiho. Národním jídlem se tento recept stal až na konci...

60 Kč
Skladem

Spaghettata alla Contadina, v překladu selské nebo rolnické špagety je jednoduché, snadné a rychlé jídlo, jehož hlavními ingrediencemi jsou zelenina a slanina. Chutné těstoviny hotové za pár minut.

60 Kč
Skladem

Spaghetti alla puttanesca je italské těstovinové jídlo pocházející z oblasti Kampánie a Lazia. Jeho základem jsou špagety, podávané s omáčkou z rajčat, oliv, česneku, kaparů, ančoviček a feferonky.

60 Kč
Skladem

Směs koření a sušené zeleniny pro přípravu omáčky na těstoviny. Složení: mrkev, rajčata, česnek, bazalka, pórek, sůl.

60 Kč
Skladem

Recept na těstoviny alla Norcina je italským jídlem v celé své kráse – bohatá omáčka na bázi klobásy a smetany, která má trochu šmrnc díky přidání bílého vína a spousty Pecorino Romano. Umbijské město Norcina je známé svými vepřovými produkty, a tak není divu, že jeho nejznámější pokrm využívá jedny z nejlepších uzenin v Itálii.

60 Kč
Skladem

Počátky tohoto jídla sahají do starověku. Obvyklý způsob, jak znovu použít chléb, bylo opéct ho a ozdobit solí a olejem. Tímto způsobem se starý chléb stal křupavým a voňavým. Bruschetta je jedním z těch předkrmů, které vám umožní uspořádat úžasnou večeři, i když nemáte čas vařit. Potřebujete jen pár základních ingrediencí: chléb, olej, špetku soli, pár...

60 Kč
Skladem

Počátky tohoto jídla sahají do starověku. Obvyklý způsob, jak znovu použít chléb, bylo opéct ho a ozdobit solí a olejem. Tímto způsobem se starý chléb stal křupavým a voňavým. Bruschetta je jedním z těch předkrmů, které vám umožní uspořádat úžasnou večeři, i když nemáte čas vařit. Potřebujete jen pár základních ingrediencí: chléb, olej, špetku soli, pár...

60 Kč
Skladem

Pasta all'Ortolana je italské jídlo připravené vařením různých druhů zeleniny před smícháním s těstovinami. Recept neuvádí konkrétní druh těstovin, takže je možné je připravit z Fusilli, Fettuccine, Penne, Rigatoni, Farfalle nebo jiného druhu krátkých těstovin. 

60 Kč
Skladem