Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
Společná vášeň dvou zakládajících partnerů Lombarda, manžela a manželky, dala vzniknout řadě produktů vysoké kvality. A jedním z nich jsou velmi oblíbené těstoviny.
Strozzapreti se vyrábí tak, že se těsto vyválí na silné ploché listy, nakrájí se na proužky, ty jsou poté lehce srolované nebo zkroucené mezi dlaněmi a krátí se na délku do 10 cm. Na rozdíl od špaget nebo makaronů nejsou tyto těstoviny jednotné co do velikosti ani tvaru. Jsou vhodné k omáčkám z vepřového masa s pecorinem.
Těstoviny Paccheri jsou tažené na bronzu, což jim dodává prémiový vzhled a kvalitu. Jsou vyrobeny z mouky z tvrdé pšenice, což zajišťuje jejich výjimečnou pevnost a kompaktní strukturu. Jejich velikost a tvar jsou ideální pro plnění omáčkami, ricottou či dalšími přísadami, ať už máte chuť na jednoduchý nebo komplexnější pokrm. Můžete je také podávat s...
Calamari je originální tvar těstovin s podobností s kalamáry nakrájenými na kroužky. Tento typ těstovin se perfektně hodí k rybám a omáčkám na bázi luštěnin.
Kalábrijské filejas patří k nejstarší kalábrijské kulinářské tradici a je třeba je považovat za předky kalábrijských těstovin. Připravené ze směsi krupice a vody jsou tvarovány kolem rákosové nitě. Kalábrijská fileja nebo kalábrijské makarony se vyrábí řemeslným způsobem z mouky z tvrdé pšenice a vody, pomalé sušení dává těstovinám pórovitost, která dobře...
V kalábrijské kulinářské tradici hraje velmi důležitou roli stroncatura, dříve pokrm chudých. Traduje se, že počátkem 19. století sbíraly továrny na těstoviny ze země smíšené zbytky mouky a otrub z mletí pšenice, čímž vznikl druh tmavě zbarvených těstovin zvaný stroncatura. Dnes se těstoviny vyrábí z 88 % krupice z tvrdé pšenice a vody.
Tagliatelle se vyrábí tradiční řemeslnou metodou z pečlivě vybrané mouky z tvrdé pšenice. Klasicky se doporučují podávat s boloňskou omáčkou, připravenou z vepřového, telecího a hovězího mletého masa a vařeného v soté z másla, slaniny, bylinek, s vývarem, červeným vínem a rajčatovou omáčkou a při podávání bohatě zasypané parmezánem.
Scialatielli jsou krátké, silné těstoviny obdélníkového průřezu a téměř rovného, ale mírně nepravidelného, mírně zakřiveného tvaru. Je to druh těstovin široce používaný v typické neapolské kuchyni. Vynikající k čerstvým rybám a citronu. Vychutnat si je můžete také se zemitými přísadami, jako je klobása a tuřín.
Filejuzzi mají identický tvar jako slavná kalábrijská fileja, jsou to chutné makarony. Díky jejich poměrně malému tvaru a pórovitosti jsou vynikající pro zachování těla omáček. Jsou vyrobeny z několika jednoduchých surovin, které při šikovném zpracování dávají vzniknout nenapodobitelnému výsledku. Nejlepší jsou k masovým omáčkám.
Kalábrijské filejas patří k nejstarší kalábrijské kulinářské tradici a je třeba je považovat za předky kalábrijských těstovin. Připravené ze směsi krupice a vody jsou tvarovány kolem rákosové nitě. Kalábrijská fileja nebo kalábrijské makarony se vyrábí řemeslným způsobem z mouky z tvrdé pšenice a vody, pomalé sušení dává těstovinám pórovitost, která dobře...