Rizoto a luštěniny  Zde je 20 produktů.

Bílé fazole Cannellini jsou úžasně výživné. Jsou bez tuku a vynikajícím zdrojem vlákniny, folátů, železa a hořčíku. Oblíbíte si je pro jejich jemnou krémovou konzistenci a výraznou chuť. Fazole je vhodné před jejich přípravou delší dobu namáčet. V kuchyni mají pestré využití: polévky, součást salátů, pomazánky, ale i jako hlavní chod.

64 Kč
Skladem

Čočka je nejen skvělým zdrojem bílkovin, také má přirozeně nízký obsah tuku, vysoký obsah vlákniny, sacharidů a dalších základních živin, jako je například draslík. Lidé čočku pěstují více než 8500 let. Podle historiků byla pěstována už v roce 6500 před naším letopočtem. Ideální do polévky nebo do salátu.

62 Kč
Skladem

Čočka Eston je světle zelená, mírně skvrnitá luštěnina s menšími zrnky, která je známá svou snadnou přípravou, zemitou chutí a vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem tuku. Po uvaření ztratí tvar a proto je vynikající volbou pro zahušťování polévky.

59 Kč
Skladem

Červená čočka obsahuje velké množství rostlinných bílkovin, má nízký obsah tuku a je bohatá na železo a velkou výhodou je, že nepotřebuje předem namáčet. Je ideální do polévek, jako příloha, ale i na karbanátky nebo luštěninové hamburgery, obecně ji mají rády i děti. 

59 Kč
Skladem

Cizrna pomáhá zlepšovat činnost trávicího traktu, pozitivně ovlivňuje imunitní systém, stav chrupavek, hladinu cholesterolu v krvi, či nervovou soustavu. Vitamín B15 je vynikajícím antioxidantem a mastné kyseliny chrání organismus před onemocněním srdce a cév. Cizrna se hodí do pomazánek, salátů, polévek, různých karbanátků a placek nebo se může stát...

69 Kč
Skladem

Fazole borlotti je odrůda fazole obecné, pochází z Itálie a hojně se ve středomořské kuchyni využívá. Fazole je středně velká až velká. Je oříškově zbarvená a pruhovaná červenou, purpurovou nebo černou barvou. Výborně se hodí do salátů, které svým vzhledem ozvláštní, skvělé jsou také k přípravě pomazánek, masových ragů i do sytých polévek jako je minestrone.

69 Kč
Skladem

Tato směs na rizoto chutná skvěle, když ji doplníte olivovým olejem, přidáte kuřecí vývar a vaříte asi 18 minut.

102 Kč
Skladem

Toto rizoto s lanýži je nejen chutné, ale také rychlé a nenáročné na přípravu.

129 Kč
Skladem

Chutná italská směs na rizoto se šafránem může být skvěle kombinována s rybami.

129 Kč
Skladem

Chřestové rizoto má skvělou chuť a snadno se připravuje, dobře chutná s strouhaným sýrem nebo masem.

102 Kč
Skladem

Polenta je kaše z kukuřičné krupice, jako tradiční příloha se používá především k dušeným jídlům.

92 Kč
Skladem

Polenta je kaše z kukuřičné krupice, jako tradiční příloha se používá především k dušeným jídlům.

53 Kč
Skladem

Basmati je jednou z nejpopulárnějších rýží na světě pro květinové aroma, které uvolňuje při vaření. Jde o sypkou rýži, která je po sklizni alespoň rok a půl skladována a vysychá postupně. To zajišťuje mimořádně nízký podíl vody, což se odráží v její chuti. Hodí se ke smaženému masu, ale i k pečeným či grilovaným pokrmům. Využijete ji jako přílohu ke všem...

108 Kč
Skladem

Klasická krátká italská neloupaná rýže odrůdy Ribe, která se ideálně hodí na přípravu klasického italského rizota, prvotřídní kvality a jedinečné, jemně krémové chuti. Nutričně je velmi bohatá, ideální i do rýžových salátů nebo zeleninových a luštěninových polévek. Vynikající druh, vhodný do každé zdravé kuchyně.

64 Kč
Skladem

Typ Japonica, skupina „long A“. Carnaroli je nejprestižnější odrůdou italské rýže, která se používá po celé Itálii. Velké zrno s vysokým procentem amylózy, které zajišťuje nízkou lepivost a vynikající odolnost vůči vaření, vlastnosti, které z něj činí ideální přísadu do rizota a salátů.

89 Kč
Skladem

Jedná se o rýži typu Japonica, skupina „long A“. Co se slávy týče, je to odrůda, která soupeří s Carnaroli: zejména v zahraničí je nejčastěji spojována s rizotem. Má velké zrno s dobrým procentem amylózy, střední lepivost a dobrou odolnost vůči vaření. Velmi dobře se hodí k přípravě rizot, polévek i salátů.

87 Kč
Skladem

Rýže typu Japonica, skupina „dlouhá A“. Mladá odrůda s velkými a krystalickými zrny, dobrým procentem amylózy, střední lepivostí a dobrou odolností vůči vaření. Obvykle se používá pro rizoto i saláty.

87 Kč
Skladem

Rýže typu Japonica, která spadá do střední skupiny, je zvláště ceněna v oblastech Verona a Mantova. Husté a velmi konzistentní zrno s vysokým procentem amylózy a nízkou lepivostí má vynikající odolnost vůči vaření. Zvláště vhodné pro rizota a saláty.

88 Kč
Skladem
Zobrazuje se 1 - 20 z 20 produktů

Odběr novinek

Nejbližší akce a novinky.