Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
Těstoviny pocházejí z Itálie, první zmínka o nich pochází již z 1. století n. l. a od té doby se těší velké popularitě napříč kontinenty.
Podívejte se na recepty s těstovinami, které jsme pro Vás připravili a vyzkoušeli..
Recept na ty nejlepší špagety carbonara
Těstoviny pocházejí z Itálie, první zmínka o nich pochází již z 1. století n. l. a od té doby se těší velké popularitě napříč kontinenty.
Podívejte se na recepty s těstovinami, které jsme pro Vás připravili a vyzkoušeli..
Recept na ty nejlepší špagety carbonara
Recept na orecchiette s tapenádou z černých oliv a tuňáka
Jednoduchý recept na linguine s olivami
Rychlý recept na linguine s chilli sugem a mascarpone
Luxusní recept na lanýžové fettuccine
Paccheri - druh těstovin ve tvaru velmi velké trubice pocházející z Kampánie. Jsou obecně hladké, ale existuje i žebrovaná verze, paccheri millerighe. Mohou být podávané plněné či bez náplně jen s omáčkou.
Rigatoni jsou těstoviny ve tvaru trubky různých délek a průměrů. Jsou větší než penne a někdy mírně zakřivené. Mají charakteristické vroubkování po celé své délce, díky kterým na nich perfektně drží omáčka. Jsou obzvláště oblíbené na jihu Itálie, zejména na Sicílii. Zcela řemeslný výrobní proces, kterým jsou vyráběny, jim dává mimořádnou schopnost...
Mezze Maniche (v doslovném překladu krátké rukávy) jsou krátké širší těstoviny ve tvaru roury. Vysoce kvalitní, drsné a porézní těstoviny s mimořádnou schopností zadržovat omáčky. Hodí se ke každé omáčce. Těstoviny jsou vyráběny podle starodávného receptu z Marche. Zcela řemeslný výrobní proces, kterým jsou vyráběny, jim dává mimořádnou schopnost...
Reginette (italsky pro malé královny), také známé jako Mafaldine, je druh těstovin ve tvaru pásky. Je plochá a široká asi 1 cm, se zvlněnými okraji na obou stranách. Připravuje se podobně jako jiné těstoviny na bázi pásky, jako jsou linguine a fettuccine. Speciální tvar typický pro Kampánii. Perfektní s rybími omáčkami.
Orecchiette - název vznikl z italských slov orecchio (ucho) + etto (malý) a znamená zdrobnělinu "ouško". Jsou typické pro oblast Apulie, kde se často podávají s brokolicí. Obzvlášť v oblastech Capitanata a Salento se orecchiette tradičně podávají s rajčatovou omáčkou, s nebo bez masových kuliček a posypem ze sýrů ricotta forte nebo pecorino.
Termín „fusillo“ je neapolského původu. Těstoviny mají tvar vývrtky. Tento tvar je tradičně vyráběn rolováním proužků těstovin přes tyč, aby se vytvořil zkroucený tvar. Dobře se hodí k jakékoli omáčce, přidává se do polévek nebo se proměňuje v salát. Zcela řemeslný výrobní proces, kterým jsou vyráběny, jim dává mimořádnou schopnost absorbovat omáčky,...
Pennette della Domenica - sváteční těstoviny, které na první pohled připomínají klasické penne, ale tyto sváteční jsou ručně tvarovány z vyváleného těsta, které se nařeže na čtverce a spojením dvou protilehlých rohů vznikne tato krásná vroubkovaná těstovina, na které výborně drží omáčka. Jsou velmi dobré s rajčatovou omáčkou a masem a se skvěle hodí do...
Maltagliati - ručně vyráběné těstoviny typické pro italský region Emilia-Romagna. Malé, nepravidelně řezané těstoviny, tradičně přidávané do luštěninových polévek a výborně se hodí také k masovým a houbovým omáčkám.
Filejuzzi mají identický tvar jako slavná kalábrijská fileja, jsou to chutné makarony. Díky jejich poměrně malému tvaru a pórovitosti jsou vynikající pro zachování těla omáček. Jsou vyrobeny z několika jednoduchých surovin, které při šikovném zpracování dávají vzniknout nenapodobitelnému výsledku. Nejlepší jsou k masovým omáčkám.
Calamari je originální tvar těstovin s podobností s kalamáry nakrájenými na kroužky. Tento typ těstovin se perfektně hodí k rybám a omáčkám na bázi luštěnin.
Tyto tagliatelle pocházejí z dávné italské tradice, se svou typickou intenzivní žlutou barvou jsou tyto vaječné těstoviny vlajkovou lodí tradice Langhe. Používají se pouze vysoce kvalitní suroviny, jako jsou vaječné žloutky z vajec z volného chovu a mouka od našich farmářů. Pórovitost těchto těstovin poskytuje nejlepší možné přilnutí omáčky.
Tagliatelle se vyrábí tradiční řemeslnou metodou z pečlivě vybrané mouky z tvrdé pšenice. Klasicky se doporučují podávat s boloňskou omáčkou, připravenou z vepřového, telecího a hovězího mletého masa a vařeného v soté z másla, slaniny, bylinek, s vývarem, červeným vínem a rajčatovou omáčkou a při podávání bohatě zasypané parmezánem.
Kalábrijské filejas patří k nejstarší kalábrijské kulinářské tradici a je třeba je považovat za předky kalábrijských těstovin. Připravené ze směsi krupice a vody jsou tvarovány kolem rákosové nitě. Kalábrijská fileja nebo kalábrijské makarony se vyrábí řemeslným způsobem z mouky z tvrdé pšenice a vody, pomalé sušení dává těstovinám pórovitost, která dobře...
Kalábrijské filejas patří k nejstarší kalábrijské kulinářské tradici a je třeba je považovat za předky kalábrijských těstovin. Připravené ze směsi krupice a vody jsou tvarovány kolem rákosové nitě. Kalábrijská fileja nebo kalábrijské makarony se vyrábí řemeslným způsobem z mouky z tvrdé pšenice a vody, pomalé sušení dává těstovinám pórovitost, která dobře...
Scialatielli jsou krátké, silné těstoviny obdélníkového průřezu a téměř rovného, ale mírně nepravidelného, mírně zakřiveného tvaru. Je to druh těstovin široce používaný v typické neapolské kuchyni. Vynikající k čerstvým rybám a citronu. Vychutnat si je můžete také se zemitými přísadami, jako je klobása a tuřín.
Strozzapreti se vyrábí tak, že se těsto vyválí na silné ploché listy, nakrájí se na proužky, ty jsou poté lehce srolované nebo zkroucené mezi dlaněmi a krátí se na délku do 10 cm. Na rozdíl od špaget nebo makaronů nejsou tyto těstoviny jednotné co do velikosti ani tvaru. Jsou vhodné k omáčkám z vepřového masa s pecorinem.
Těstoviny Paccheri jsou tažené na bronzu, což jim dodává prémiový vzhled a kvalitu. Jsou vyrobeny z mouky z tvrdé pšenice, což zajišťuje jejich výjimečnou pevnost a kompaktní strukturu. Jejich velikost a tvar jsou ideální pro plnění omáčkami, ricottou či dalšími přísadami, ať už máte chuť na jednoduchý nebo komplexnější pokrm. Můžete je také podávat s...
Elicoidali Mazza jsou makarony elegantního a mírně zakřiveného tvaru. Tenké drážky na povrchu, které se obtáčí kolem zajistí dokonalé přilnutí omáčky. Název je stejně jako u mnoha italských těstovin odvozen od jejich tvaru. Italské slovo „elica“ se překládá jako spirála. Nejtypičtějsí jsou pro jižní Itálii. Hodí se k hutným omáčkám, do těstovinových...
Fusilli se vyznačují tvarem tří zkroucených křídel, která na sebe harmonicky navazují ve spirálovitém vzoru, který dokonale zachycuje jakýkoli typ omáčky. Fusilli vylepšují ty nejpropracovanější a nejhutnější omáčky, ale také ty nejjednodušší lehké omáčky. Fusilli, v češtině často označované jako vřetena, jsou druh stočených těstovin původem z jižní Itálie.
Penne Rigate se skvěle mísí s omáčkami všeho druhu, od těch tradičních, z masa a rajčat, až po ty nejinovativnější a nejoriginálnější, které vznikly spojením zeleniny a sýrů. Štíhlý tvar Penne Rigate se hodí k bohatším pokrmům, jako je klasická „boscaiola“. Penne je typ těstovin s rourovitým tvarem a zkosenými konci. Penne je množné číslo od italského...
S délkou 25 cm a tradičním průměrem jsou to středně dlouhé těstoviny. Špagety jsou extrémně univerzální a umožňují nekonečné kombinace: od těch nejtradičnějších receptů až po ty neobvyklé. Talíř špaget je vždy perfektní pro každou příležitost. Název spaghetti je množným číslem italského slova spaghetto, které je zdrobnělinou slova spago znamenajícího...
Mazza Fettuccine se připravují z poctivě zpracovaného plátu těsta, jsou drsné a porézní na povrchu, aby na nich přilnulo co nejvíce omáčky. Fettuccine lze vařit se škeblemi, mušlemi a zelenými olivami nebo kombinovat se zeleninou, vínem, brokolicí a čerstvým sýrem. Fettuccine je typ těstovin oblíbený v římské kuchyni. Jedná se o široké nudle, které jsou...
Díky zploštělé části a mírně konvexnímu tvaru jsou Linguine Mazza perfektní pro zvýraznění omáčky: zachytí omáčku a propojí veškerou rozmanitost chutí. Linguine je druh těstovin podobný fettuccine a trenette, ale spíše elipsovitý než plochý. Je asi 4 milimetry na šířku, což je širší než špagety, ale ne tak široké jako fettuccine. Jméno linguine znamená v...
Farfalle jsou běžně známý jako motýlkové těstoviny nebo mašličky. Název je odvozen z italského slova farfalle = motýl. Jsou obvykle tvořeny obdélníkem nebo oválem těstovin, přičemž dvě strany jsou oříznuty k nařasenému okraji a střed sevřený k sobě, aby těstoviny získaly svůj obvyklý tvar. Ačkoli jsou farfalle použitelné s většinou omáček, nejlépe se hodí...