Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
Filotea je malá společnost, která se nachází v srdci regionu Marche. Zrodila se z touhy vyrábět těstoviny takové, jaké kdysi byly. Takové, jaké kdysi vyráběly italské babičky.
Výběr mouky, pečlivý výběr krupice z tvrdé pšenice a nejčerstvější vejce jsou jejich způsobem, jak věřit, že italská tradice je hodnota, kterou je třeba každý den přenášet se stále novou vášní.
Řemeslná výroba je nezbytná pro získání jedinečného produktu, který je neuvěřitelně lehký a snadno stravitelný, zatímco jeho texturovaný povrch pomáhá absorbovat omáčky, čímž dosáhnete dokonalého propojení všech chutí.
FILOTEA - těstoviny jako od italské babičky
Italské řemeslné umění milované po celém světě pro jeho pečlivý přístup, pro svou schopnost udržovat tradice, přesto dokonale propojené s moderní dobou. Pozornost k nejmenšímu detailu a touha vytvořit dokonalý produkt.
Penne je typ těstovin s rourovitým tvarem a zkosenými konci. Penne je množné číslo od italského slova penna – pero. Penne se tradičně servírují s omáčkami jako pesto, marinara nebo arrabbiata. Penne jsou také často využívané při přípravě těstovinových salátů. Jedná se vysoce využitelný tvar těstovin, dutý vnitřek a vroubky udržují dobře omáčku, zatímco...
Pennette della Domenica - sváteční těstoviny, které na první pohled připomínají klasické penne, ale tyto sváteční jsou ručně tvarovány z vyváleného těsta, které se nařeže na čtverce a spojením dvou protilehlých rohů vznikne tato krásná vroubkovaná těstovina, na které výborně drží omáčka. Jsou velmi dobré s rajčatovou omáčkou a masem a se skvěle hodí do...
Pistáciové pesto patří mezi ty méně obvyklé, ale o to rychleji si jej zamilujete pro svoji svěžest, výrazné aroma a nezaměnitelnou chuť pistáciových oříšků. Obecně se původ pesta se klade do oblasti Ligurie v severní Itálii. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit.
Quadrellini jsou velmi drobné čtverečky, které se nejlépe hodí do polévek a vývarů. Vaječné těstoviny Filotea jsou vyráběny podle starodávného receptu z Marche a pečlivě podle stejných metod přípravy, jaké kdysi používaly naše „babičky“. Zcela řemeslný výrobní proces, kterým jsou vyráběny, jim dává mimořádnou schopnost absorbovat omáčky, lehkost i...
Quadrucci jsou v podstatě tagliatelle nakrájené příčně na malé čtverečky (odtud ten název), které je vhodné vařit rovnou ve vývaru. Hodí se hlavně do čirých polévek jako jsou právě vývary i consommé, se zeleninou nebo bez ní. Lze je ale použít i do krémových a hustých polévek. Nejčastěji jsou spojované s regionem Emilia-Romagna. Těstoviny Filotea jsou...
Bazalkové sugo stačí pouze ohřát, smíchat s těstovinami, doladit parmezánem a rychlá večeře je hotová. Sugo lze použít i jako základ na pizzu. Všechny suroviny jsou pečlivě vybírány a zpracovány řemeslnou metodou v rodinné společnosti v srdci regionu Marche.
Ostré chilli dodává této rajčatové omáčce velice pikantní chuť. Omáčku stačí pouze ohřát a nalít na špagety, posypat parmezánem a rychlá večeře je hotová. Všechny suroviny jsou pečlivě vybírány a zpracovány řemeslnou metodou v rodinné společnosti v srdci regionu Marche. TIP: Rychlý recept na linguine s chilli sugem a mascarpone
Houbové sugo stačí pouze ohřát, smíchat s těstovinami, doladit parmezánem a rychlá večeře je hotová. Jemná a vyvážená chuť hub Poricni. Všechny suroviny jsou pečlivě vybírány a zpracovány řemeslnou metodou v rodinné společnosti v srdci regionu Marche.
Olivové sugo stačí pouze ohřát, smíchat s těstovinami a rychlá večeře je na světě během chvilky. Sugo lze použít i jako základ na pizzu. Všechny suroviny jsou pečlivě vybírány a zpracovány řemeslnou metodou v rodinné společnosti v srdci regionu Marche.
Chcete zkusit něco nového a netradičního? Milujete rajčata a ricottu? Zkuste tuto velmi chutnou a jemnou omáčku na těstoviny se základem z pečlivě vybraných italských rajčat, zjemněnou ricottou, doplněnou příjemně vyváženou směsí koření. Omáčku stačí jen lehce prohřát, smíchat s uvařenými těstovinami a rychlý oběd či večeře je na světě. Jednoduché,...
Vynikající omáčka s tuňákem stačí pouze ohřát, smíchat s těstovinami, doladit parmezánem a rychlá večeře je hotová během chvilky. Všechny suroviny jsou pečlivě vybírány a zpracovány řemeslnou metodou v rodinné společnosti v srdci regionu Marche.
Reginette (italsky pro malé královny), také známé jako Mafaldine, je druh těstovin ve tvaru pásky. Je plochá a široká asi 1 cm, se zvlněnými okraji na obou stranách. Připravuje se podobně jako jiné těstoviny na bázi pásky, jako jsou linguine a fettuccine. Speciální tvar typický pro Kampánii. Perfektní s rybími omáčkami.
Rigatoni jsou těstoviny ve tvaru trubky různých délek a průměrů. Jsou větší než penne a někdy mírně zakřivené. Mají charakteristické vroubkování po celé své délce, díky kterým na nich perfektně drží omáčka. Jsou obzvláště oblíbené na jihu Itálie, zejména na Sicílii. Zcela řemeslný výrobní proces, kterým jsou vyráběny, jim dává mimořádnou schopnost...
Velmi oblíbená omáčka na těstoviny z pečlivě vybraných italských rajčat s vepřovým a telecím masem, červeným vínem a vyváženou směsí koření. Omáčku stačí jen lehce prohřát, smíchat s uvařenými těstovinami a rychlá večeře či oběd je na světě.
Charakteristický tvar vaječných těstovin typický pro italskou kuchyni. Spaghetti alla Chitarra se vyrábí pomocí nástroje zvaného kytara, který rozřezává list těsta na tenké a hranaté špagety a zaručuje pórovitost a drsnost nezbytnou k tomu, aby omáčka zůstala přichycena k jejímu povrchu. Výborně se hodí k rustikálním masovým omáčkám.
Spaghetti alla chitarra (doslova „kytara“), jsou vaječné těstoviny typické pro italskou oblast Abruzzo, se čtvercovým průřezem o tloušťce asi 2–3 mm. Název těchto špaget pochází z nástroje - tzv. kytary, z něhož jsou tyto těstoviny vyráběny, což je nástroj, který dává špagetám jejich tvar a pórovitou strukturu, která umožňuje omáčce dobře držet. V...
Spaghetti alla chitarra, také známé jako maccheroni alla chitarra, jsou vaječné těstoviny typické pro italskou oblast Abruzzo, se čtvercovým průřezem o tloušťce asi 2–3 mm. Název těchto špaget pochází z nástroje (tzv. Chitarra , doslova „kytara“), z něhož jsou tyto těstoviny vyráběny, což je nástroj, který dává špagetám jejich název, tvar a pórovitou...
Spaghettoni - tradiční italské hutné špagety, perfektní ke všem druhům omáček.
Strozzapreti se vyrábí tak, že se těsto vyválí na silné ploché listy, nakrájí se na proužky, ty jsou poté lehce srolované nebo zkroucené mezi dlaněmi a krátí se na délku do 10 cm. Na rozdíl od špaget nebo makaronů nejsou tyto těstoviny jednotné co do velikosti ani tvaru. Nejčastěji se podávají s masovým ragú.
Tagliatelle jsou dlouhé ploché nudle. Podávají se s různými omáčkami, především s boloňskou omáčkou. Podle jedné pověsti vytvořil první tagliatelle šikovný dvorní kuchař, kterého inspiroval slavnostní účes, který měla Lukrécie d’Este na své svatbě v roce 1487. V sídle boloňské Obchodní komory je uložena replika jedné tagliatelle vyrobená z masivního...
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Tagliatelle jsou dlouhé ploché nudle, které se tvarem podobají těstovinám fettuccine a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Tagliatelle se podávají s různými omáčkami, tradičně především s omáčkou boloňskou.
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s různými omáčkami, tradičně především s omáčkou boloňskou, ale neurazí ani v kombinaci s macarpone nebo ricottou. V balení hnízda 500g je osm porcí.
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s různými omáčkami, tradičně především s omáčkou boloňskou. V doslovném překladu znamená Le Matassine přadeno.
Tagliolini jsou tenké stuhové těstoviny, dlouhé jako špagety, široké 2-3 mm s krátkou dobou vaření. Tradiční jsou v regionech Molise a Piemont a nejlépe se hodí k lehkým omáčkám a rybám a nebo jsou výborné v kombinaci s máslem a lanýžem.