Extra panenský olivový olej ULIVA

Přidal: support cofis v: Hlavní dne: Komentář: 0 Počet zobrazení: 1510

Extra panenský olivový olej DOP GARDA TRENTINO ULIVA - Zelené zlato severní Itálie

Olivový olej je základním kamenem italské kuchyně a už odnepaměti dotváří charakter tamních rodinných receptů. Je nejen králem chuti, ale má i blahodárné účinky pro naše tělo a především srdce. Patří mezi nejzdravější potraviny na zemi.

Extra panenský olivový olej DOP GARDA TRENTINO je právem držitelem zlaté medaile mezi nejlepšími oleji světa. Je bez jediné chemické přísady, čistý extrakt z čerstvých, ručně sbíraných oliv odrůdy Casaliva. Ty zrají v horským sluncem zalitém olivovém háji na svazích kolem jezera Lago di Garda. Olej se získává výhradně mechanickým lisováním za studena, díky čemuž si zachovává svěží smaragdově zelenou barvu s jemným nádechem do zlata. Jako první ucítíte nezaměnitelnou vůni. Lehce ovocné aroma s výraznými travnatými tóny, které se prolínají s vůní zelených jablek, ředkviček, čekanky a artyčoku a pokračují k podtónu zelených mandlí a piniových oříšků.

To hlavní Vás ale teprve čeká – chuť. Velmi harmonická, s příjemně hořkými, kořeněnými tóny. Mile Vás překvapí minerální podtón, díky kterému olej vynikne a skvěle dochutí pokrmy teplé i studené kuchyně.

Kouřový bod je okolo 210°C, do této teploty si zachovává veškeré vitamíny, antioxidanty - polyfenoly a další zdraví prospěšné látky (pro srovnání kouřový bod přepuštěného másla – ghee je kolem 200 - 250°C).

Nebojte se použít studený olej jako dochucovadlo teplých pokrmů, je to geniální způsob, jak dodat jídlu nový rozměr. Před servírováním stačí zakápnout pár kapkami studeného olivového oleje například grilovanou rybu či mořské plody, grilované a pečené maso nebo zeleninu.

Využití olivového oleje ve studené kuchyni je velmi rozmanité. Skvěle si rozumí se zeleninovými saláty, přidat ho můžete do studených polévek a omáček jako je například majonéza nebo alioli. V Itálii si ho jen kápnou na kousek čerstvého pečiva a mají rázem připraven neodolatelný předkrm. Dolaďte s ním carpaccio, či caprese salát s mozzarelou.

Ve Food Specials Vám Extrapanenský olivový olej DOP GARDA TRENTINO nabízíme ve 100ml a 250ml variantě, balený ve tmavém skle, aby nedocházelo ke ztrátě barvy a významných látek.

Získaná ocenění:

SOL d’Oro Verona

The New York International Olive Oil Competition – Gold Award

Japan Olive Oil Price JOOP

a desítky dalších.

komentář

Zanechte svůj komentář