Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
Dárkový poukaz na zboží dle vlastního výběru k nákupu na eshopu.ideální dárek výběr necháte na obdarovaném možné opatřit jmenováním zasíláme emailem nebo v tištěné formě přes DPD
Saporoso zraje nejméně 8 let ve vzácných dubových sudech. Vyrábí se z vysoce kvalitních hroznů odrůd Trebbiano Modenese a Lambrusco Grasparossa. Vůně je intenzivní, chuť kyselá s tóny divokých květů, trávy a hořčice. Konzistence je syrupově hustá, barva tmavě hnědá. Díky sirupové a krémové hustotě je ideální ke konzumaci na všech druzích zeleniny, pečeně...
Počátky tohoto jídla sahají do starověku. Obvyklý způsob, jak znovu použít chléb, bylo opéct ho a ozdobit solí a olejem. Tímto způsobem se starý chléb stal křupavým a voňavým. Bruschetta je jedním z těch předkrmů, které vám umožní uspořádat úžasnou večeři, i když nemáte čas vařit. Potřebujete jen pár základních ingrediencí: chléb, olej, špetku soli, pár...
Rajčatová omáčka se sladkou paprikou dodává pokrmům, ve kterých je použita, velmi příjemnou chuť. Omáčka je vynikající k rizotu a vaječným těstovinám v různých formách. Lze ji použít také na slané koláče, kanapky, pizzy a omelety. Omáčka je připravena ke konzumaci, když máte chuť vychutnat si trochu letní vůně, a to i mimo sezónu. TIP: Jednoduchý recept...
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky. V doslovném překladu znamená Le Matassine přadeno.
Důmyslná kombinace italských předkrmů a suchého červeného vína z regionu Trentino je jako stvořená k podávání při večerním posezení pánské společnosti pod letní hvězdnou oblohou. Vybrané lahůdky však ocení i dámy se zálibou v prvotřídní kvalitě.
Fettuccine je tradiční a velmi oblíbený tvar těstovin nejen v italské kuchyni. Filotea vyrábí verzi s příchutí papričky Habanero, která jim dodává charakteristickou pikantní chuť. Vhodné jsou pro jakýkoli druh bílé nebo červené omáčky, ať už s masem, rybou nebo zeleninou.
Černý lanýž skvěle doplní chuť těstovin nebo rizota, může být strouhaný nebo nakrájený na plátky. Má příjemnou vůni a jemnou chuť. Používá se jako čerstvý produkt, samotný nebo v kombinaci s žampiony, máslem nebo extra panenským olivovým olejem. Vynikající zejména v kombinaci s jinými omáčkami nebo krémy na bázi lanýže. Lze jej využít také na ochucení...
Víno bledě slámově žluté barvy s výjimečnou jemností, elegancí a komplexností se zajímavými ovocnými tóny (broskev, jablko zralé ovoce obecně). Obzvláště jemné, svěží příjemné víno. Ideální jako aperitiv, hodí se k mořským plodům, vegetariánským pokrmům i houbám.
Tělnaté a strukturované víno výrazné rubínové barvy. Vůně je ovocná (maliny a borůvky) a kořeněná. Chuť je plná, hebká a vytrvalá. Hodí se především ke grilovanému masu a dlouhozrajícím sýrům. Doporučujeme otevřít láhev hodinu předem a servírovat při teplotě 18°C.
Jemně ochucené hořčičné omáčky se získávají procesem podobným džemu, kterému však přidání hořčičného esenciálního oleje dodává mírně pikantní chuť. Jejich společným znakem je, že obsahují 80 % ovoce nebo zeleniny a neobsahují barviva, konzervační látky ani GMO.
Extra panenský olivový olej Belvedere přináší esenci středomořské kuchyně do vašeho domova. Je vyroben z pečlivě vybraných oliv z olivových hájů Belvedere, sklizených na vrcholu jejich zralosti. Kapky tohoto zlatavého nektaru jsou ovocně aromatické, připomínající čerstvé ovoce a bylinky. Jeho chuť je vyvážená, s jemnými tóny hořkosti a pikantnosti, které...
Rum baba nebo baba al rhum je malý, dlouho kynutý koláč nakládaný v rumovém sirupu s cukrem. Elegantní sklenice, ve které najdete jednotlivé porce (asi 5 cm vysoký, mírně zkosený válec). Podávat je můžete jen tak nebo je můžete naplnit šlehačkou nebo krémem.
Velmi oblíbená omáčka na těstoviny z pečlivě vybraných italských rajčat s vepřovým a telecím masem, červeným vínem a vyváženou směsí koření. Omáčku stačí jen lehce prohřát, smíchat s uvařenými těstovinami a rychlá večeře či oběd je na světě.
Barva je smaragdově zelená se zlatavým nádechem. Olej se vyznačuje středně ovocnou vůní s výraznými travnatými tóny a aromatickým rozsahem, který odhaluje vůně zeleného jablka, ředkviček, čekanky a artyčoků s tóny mandlí a piniových oříšků. Chuť je plná a harmonická s příjemně hořkými a kořeněnými tóny. V závěru ucítíte náznaky černého pepře a elegantní...
Kaštanový krém je výsledkem pomalého a pečlivého zpracování kaštanů z lesů Brescia, prováděného v malé řemeslné laboratoři, která si po generace předává exkluzivní recepturu. Výsledkem je produkt s extrémně jemnou a přirozenou chutí.Doporučujeme jeho použití při přípravě koláčů a sladkého pečiva, jako doprovod k panna cottě nebo zmrzlině nebo jen tak...
Klasické drcené chilli, které nesmí chybět v žádné italské kuchyni. Intenzivní, ostré a krásně aromatické. Ideální pro dochucení hotových jídel i při vaření. Malé množství – velký efekt. Tip na použití: Posypte jím těstoviny, pizzu nebo zeleninové stir-fry. Pro milovníky pikantního – zkuste přidat špetku i do marinád nebo do olivového oleje s česnekem...
Pasta alla Florentina je autentický italský recept typický pro oblast Toskánska.
Bílý balzamikový ocet získaný z nejlepších hroznů Trebbiano Modenese, jejichž mošt zraje nejméně 5 let v sudech z jasanového dřeva.Sladkokyselá chuť, harmonická a jemná vůně. Jedná se o nízkokalorický produkt, vhodný pro všechny druhy ryb, korýšů, měkkýšů a kaviáru. Používá se také v malých kapkách na čerstvé ovoce a ovocné saláty. Obsah 50 ml +...
Synové kalábrijského slunce, kalábrijská sušená rajčata v oleji jsou chutná a jejich využití je všestranné. Použijte je jako chuťovku mezi předkrmy, do salátů, na jednohubky a také na těstoviny, pizzu, do sendvičů i pomazánek..
Filini jsou tenké, krátké nudličky vhodné jako zavářka do polévek. Hodí se hlavně do čirých polévek jako jsou vývary i consommé, se zeleninou nebo bez ní. Lze je ale použít i do krémových a hustých polévek. Jsou vyráběny podle starodávného receptu z Marche. Zcela řemeslný výrobní proces jim dává mimořádnou schopnost absorbovat omáčky, lehkost i...
Hustý, sladký balzamikový krém, který doplňuje vysoce kvalitní řadu octových specialit. Moderní verze octa pro každodenní kuchyň. Ideální k salátům, grilovanému masu, rybám, zelenině, těstovinám a pizze a také k polévkám, jako je dýňová krémová polévka. Balzamikový krém je také ideální pro zdobení pokrmů na talíři.
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s různými omáčkami, tradičně především s omáčkou boloňskou. V doslovném překladu znamená Le Matassine přadeno.
Dárkový balíček "Mix pro dámy" je skvělý pro sestru, maminku, babičku a všechny milovnice Itálie. Najdete v něm dobroty na večerní posezení, luxusní šafránové rizoto s jednoduchou přípravou i sladkou tečku, tradiční italské dvakrát pečené sušenky Cantuccini. Udělejte radost svým blízkým nebo sami sobě.