Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
Bílý balzamikový ocet Prelibato s nejlepšími sicilskými pomeranči. Ideální je po malých kapkách na čerstvé i vyzrálé sýry. Vynikající je také na všechny druhy ryb a měkkýšů, čerstvé ovoce a krémovou zmrzlinu.
Saporoso zraje nejméně 8 let ve vzácných dubových sudech. Vyrábí se z vysoce kvalitních hroznů odrůd Trebbiano Modenese a Lambrusco Grasparossa. Vůně je intenzivní, chuť kyselá s tóny divokých květů, trávy a hořčice. Konzistence je syrupově hustá, barva tmavě hnědá. Díky sirupové a krémové hustotě je ideální ke konzumaci na všech druzích zeleniny, pečeně...
Počátky tohoto jídla sahají do starověku. Obvyklý způsob, jak znovu použít chléb, bylo opéct ho a ozdobit solí a olejem. Tímto způsobem se starý chléb stal křupavým a voňavým. Bruschetta je jedním z těch předkrmů, které vám umožní uspořádat úžasnou večeři, i když nemáte čas vařit. Potřebujete jen pár základních ingrediencí: chléb, olej, špetku soli, pár...
Tuňák nejvyšší kvality v olivovém oleji, ručně zpracovaný na Sicílii. Porcovaný je na filety, díky tomu je tuňák jemnější a chutnější. Díky skleněné nádobě a čirosti olivového oleje je na první pohled vidět růžová barva tuňáka. Skvělé pro vytváření nejrůznějších pokrmů. TIP: Recept na orecchiette s tapenádou z černých oliv a tuňáka
Tuňák žlutoploutvý s charakteristickým křehkým, kompaktním, světle růžovým masem. Přírodní tuňák Callipo je vhodný pro ty, kteří hledají výrobek s nízkým obsahem tuku (méně než 1%). Vyrábí se výhradně s přidáním vody a soli, aby chuť tuňáka a přírodní vůně moře zůstaly nezměněny. Díky vysokému obsahu bílkovin je ideální pro děti a mládež a pro ty, kteří...
Paté z černých oliv s křupavou opečenou bagetkou si vychutnáte jako lehký předkrm, lehkou svačinu nebo paté namažte na krekry a máte jednoduchý snack na oslavu či setkání s přáteli. Skvělá alternativa ke klasické rajčatové bruschettě.
Rajčatová omáčka se sladkou paprikou dodává pokrmům, ve kterých je použita, velmi příjemnou chuť. Omáčka je vynikající k rizotu a vaječným těstovinám v různých formách. Lze ji použít také na slané koláče, kanapky, pizzy a omelety. Omáčka je připravena ke konzumaci, když máte chuť vychutnat si trochu letní vůně, a to i mimo sezónu. TIP: Jednoduchý recept...
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky. V doslovném překladu znamená Le Matassine přadeno.
Důmyslná kombinace italských předkrmů a suchého červeného vína z regionu Trentino je jako stvořená k podávání při večerním posezení pánské společnosti pod letní hvězdnou oblohou. Vybrané lahůdky však ocení i dámy se zálibou v prvotřídní kvalitě.
Italské Cantuccini jsou dvakrát pečené, podlouhlé, suché a křupavé sušenky. Tradičně se jedí namáčené do kávy, kakaa či čaje a nejčastěji do dezertního vína Vin Santo. Původně pocházejí z toskánského města Prato.
Černý lanýž skvěle doplní chuť těstovin nebo rizota, může být strouhaný nebo nakrájený na plátky. Má příjemnou vůni a jemnou chuť. Používá se jako čerstvý produkt, samotný nebo v kombinaci s žampiony, máslem nebo extra panenským olivovým olejem. Vynikající zejména v kombinaci s jinými omáčkami nebo krémy na bázi lanýže. Lze jej využít také na ochucení...
Víno bledě slámově žluté barvy s výjimečnou jemností, elegancí a komplexností se zajímavými ovocnými tóny (broskev, jablko zralé ovoce obecně). Obzvláště jemné, svěží příjemné víno. Ideální jako aperitiv, hodí se k mořským plodům, vegetariánským pokrmům i houbám.
Tělnaté a strukturované víno výrazné rubínové barvy. Vůně je ovocná (maliny a borůvky) a kořeněná. Chuť je plná, hebká a vytrvalá. Hodí se především ke grilovanému masu a dlouhozrajícím sýrům. Doporučujeme otevřít láhev hodinu předem a servírovat při teplotě 18°C.
Pistáciové pesto patří mezi ty méně obvyklé, ale o to rychleji si jej zamilujete pro svoji svěžest, výrazné aroma a nezaměnitelnou chuť pistáciových oříšků. Obecně se původ pesta se klade do oblasti Ligurie v severní Itálii. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit.
Fettuccine je tradiční a velmi oblíbený tvar těstovin nejen v italské kuchyni. Filotea vyrábí verzi s příchutí papričky Habanero, která jim dodává charakteristickou pikantní chuť. Vhodné jsou pro jakýkoli druh bílé nebo červené omáčky, ať už s masem, rybou nebo zeleninou.
Olej se vyznačuje středně ovocnou vůní s výraznými travnatými tóny s vůní zeleného jablka, ředkviček, čekanky a artyčoků s tóny mandlí a piniových oříšků. Tento olej můžete využívat na klasická jídla například ze sladkovodních ryb, ale snad ještě lépe se hodí k výraznějším pokrmům jako je solené maso, carpaccio nebo složitější pokrmy z mořských ryb.
Bílý balzamikový ocet získaný z nejlepších hroznů Trebbiano Modenese, jejichž mošt zraje nejméně 5 let v sudech z jasanového dřeva.Sladkokyselá chuť, harmonická a jemná vůně. Jedná se o nízkokalorický produkt, vhodný pro všechny druhy ryb, korýšů, měkkýšů a kaviáru. Používá se také v malých kapkách na čerstvé ovoce a ovocné saláty. Obsah 50 ml +...
Extra panenský olivový olej Belvedere přináší esenci středomořské kuchyně do vašeho domova. Je vyroben z pečlivě vybraných oliv z olivových hájů Belvedere, sklizených na vrcholu jejich zralosti. Kapky tohoto zlatavého nektaru jsou ovocně aromatické, připomínající čerstvé ovoce a bylinky. Jeho chuť je vyvážená, s jemnými tóny hořkosti a pikantnosti, které...
Synové kalábrijského slunce, kalábrijská sušená rajčata v oleji jsou chutná a jejich využití je všestranné. Použijte je jako chuťovku mezi předkrmy, do salátů, na jednohubky a také na těstoviny, pizzu, do sendvičů i pomazánek..
Rum baba nebo baba al rhum je malý, dlouho kynutý koláč nakládaný v rumovém sirupu s cukrem. Elegantní sklenice, ve které najdete jednotlivé porce (asi 5 cm vysoký, mírně zkosený válec). Podávat je můžete jen tak nebo je můžete naplnit šlehačkou nebo krémem.
Hustý, sladký balzamikový krém, který doplňuje vysoce kvalitní řadu octových specialit. Moderní verze octa pro každodenní kuchyň. Ideální k salátům, grilovanému masu, rybám, zelenině, těstovinám a pizze a také k polévkám, jako je dýňová krémová polévka. Balzamikový krém je také ideální pro zdobení pokrmů na talíři.
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s různými omáčkami, tradičně především s omáčkou boloňskou. V doslovném překladu znamená Le Matassine přadeno.
Máslo s bílým lanýžem je velmi jemné a má velmi vysokou gastronomickou hodnotu, díky spojení s bílým lanýžem, který určuje jeho vůni a zvýrazňuje jeho chuť. Je krémové a lehké a jeho výhodou je, že nemusí být uchováváno v lednici. Je vynikající na dochucení těstovin, všech druhů masa i ryb. Skvěle se také hodí na dochucení rizota, bruschetty i zeleniny.
Česnek, který má šmrnc, ale ne zanechá stopu! Jemný česnek v olivovém oleji od Agraria Riva del Garda přináší plnou chuť bez nepříjemného odéru. Skvělý pro každodenní použití - dochutí omáčky, maso i zeleninu a přitom vás nebude "prozrazovat" při každém úsměvu. Tip na použití: Přidejte při vaření do těstovin, rizota nebo marinád. Výborný i na finální...