Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
FILCATER06
Pappardelle (z italského pappare – „polykat“) je druh těstovin v podobě cca 2–3 cm širokých nudlí. Jejich obdobou jsou toskánské Fettuccine. V Itálii jsou velmi populární, takže se např. v provincii Emilia-Romagna pořádají festivaly věnované pouze těmto těstovinám.
Zcela řemeslný výrobní proces jim dává mimořádnou schopnost absorbovat omáčky, lehkost i stravitelnost.
Poslední kus na skladě!
Datum dostupnosti:
Složení: krupice z tvrdé pšenice, vejce 27%, pšeničná mouka.
Nutriční hodnoty na 100g výrobku: energetická hodnota 1588 kJ / 375 kcal, tuky 3,9 g z toho nasycené mastné kyseliny 1,2 g, sacharidy 69 g z toho cukry 1,5 g, vláknina 3,2 g, bílkoviny 15 g, sůl 0,1 g.
Může obsahovat stopy měkkýšů a sójových bobů.
Minimální trvanlivost je uvedena na obalu.
Vyrobeno v Itálii.
Balení 500g.
Výrobce | Filotea |
Země původu | Itálie |
Balení | 500g |
Orecchiette - název vznikl z italských slov orecchio (ucho) + etto (malý) a znamená zdrobnělinu "ouško". Jsou typické pro oblast Apulie, kde se často podávají s brokolicí. Obzvlášť v oblastech Capitanata a Salento se orecchiette tradičně podávají s rajčatovou omáčkou, s nebo bez masových kuliček a posypem ze sýrů ricotta forte nebo pecorino.
Paccheri - druh těstovin ve tvaru velmi velké trubice pocházející z Kampánie. Jsou obecně hladké, ale existuje i žebrovaná verze, paccheri millerighe. Mohou být podávané plněné či bez náplně jen s omáčkou.
Strozzapreti se vyrábí tak, že se těsto vyválí na silné ploché listy, nakrájí se na proužky, ty jsou poté lehce srolované nebo zkroucené mezi dlaněmi a krátí se na délku do 10 cm. Na rozdíl od špaget nebo makaronů nejsou tyto těstoviny jednotné co do velikosti ani tvaru. Nejčastěji se podávají s masovým ragú.
Pennette della Domenica - sváteční těstoviny, které na první pohled připomínají klasické penne, ale tyto sváteční jsou ručně tvarovány z vyváleného těsta, které se nařeže na čtverce a spojením dvou protilehlých rohů vznikne tato krásná vroubkovaná těstovina, na které výborně drží omáčka. Jsou velmi dobré s rajčatovou omáčkou a masem a se skvěle hodí do...
Maltagliati - ručně vyráběné těstoviny typické pro italský region Emilia-Romagna. Malé, nepravidelně řezané těstoviny, tradičně přidávané do luštěninových polévek a výborně se hodí také k masovým a houbovým omáčkám.
Těstoviny jsou díky rýžové mouce a speciálním výrobním postupům bezlepkové. Vyrobeno z organické rýžové mouky. Rýžové těstoviny Principato di Lucedio jsou chutné a jemné, mají vynikající stravitelnost a jsou vhodné pro ty, kteří chtějí lehkou a nízkokalorickou stravu, aniž by se museli vzdát potěšení z dobrých těstovin.
Těstoviny jsou díky rýžové mouce a speciálním výrobním postupům bezlepkové. Vyrobeno z organické rýžové mouky. Rýžové těstoviny Principato di Lucedio jsou chutné a jemné, mají vynikající stravitelnost a jsou vhodné pro ty, kteří chtějí lehkou a nízkokalorickou stravu, aniž by se museli vzdát potěšení z dobrých těstovin.
Těstoviny jsou díky rýžové mouce a speciálním výrobním postupům bezlepkové. Vyrobeno z organické rýžové mouky. Rýžové těstoviny Principato di Lucedio jsou chutné a jemné, mají vynikající stravitelnost a jsou vhodné pro ty, kteří chtějí lehkou a nízkokalorickou stravu, aniž by se museli vzdát potěšení z dobrých těstovin.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky. V doslovném překladu znamená Le Matassine přadeno.
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s různými omáčkami, tradičně především s omáčkou boloňskou. V doslovném překladu znamená Le Matassine přadeno.
Pappardelle (z italského pappare – „polykat“) je druh těstovin v podobě cca 2–3 cm širokých nudlí. Jejich obdobou jsou toskánské Fettuccine. V Itálii jsou velmi populární, takže se např. v provincii Emilia-Romagna pořádají festivaly věnované pouze těmto těstovinám. V doslovném překladu znamená Le Matassine přadeno.
Spaghetti alla chitarra, také známé jako maccheroni alla chitarra, jsou vaječné těstoviny typické pro italskou oblast Abruzzo, se čtvercovým průřezem o tloušťce asi 2–3 mm. Název těchto špaget pochází z nástroje (tzv. Chitarra , doslova „kytara“), z něhož jsou tyto těstoviny vyráběny, což je nástroj, který dává špagetám jejich název, tvar a pórovitou...
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s různými omáčkami. V tomto balení je kombinace klasických a špenátových těstovin.
Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm. Tato varianta je ochucená špenátem. Skvělé jsou jen s olivovým olejem a pecorinem, klidně i zeleninou.
Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm. Tato varianta je ochucená citrónem. Vynikající jsou v kombinaci například s tuňákem.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tyto jsou ochucené česnekem a petrželkou.
Těstoviny s černým lanýžem. Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm. Lanýže se vyskytují například i v regionu Marche, kde se těstoviny Filotea vyrábí. Lanýže mají nezaměnitelnou chuť a vůni a jsou velmi vyhledávanou, luxusní surovinou. TIP: Luxusní recept na lanýžové fettuccine
Tagliolini jsou tenké stuhové těstoviny, dlouhé jako špagety, široké 2-3 mm s krátkou dobou vaření. Tradiční jsou v regionech Molise a Piemont a nejlépe se hodí k lehkým omáčkám a rybám a nebo jsou výborné v kombinaci s máslem a lanýžem.
'Senatore Cappelli' je druh starodávného zrna, předchůdce moderní tvrdé pšenice, populární zejména v jižní Itálii. Je známý svou máslovou chutí a obsahuje vysoké procento lipidů, aminokyselin, vitamínů a minerálů, má nízký obsah lepku a vysokou stravitelnost. Podávejte s omáčkami na bázi olivového oleje nebo jednoduchou rajčatovou omáčkou, abyste si...
Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm, které se často podávají s ragú. Nejpopulárnější úpravou jsou Fettuccine Alfredo, kde se uvařené těstoviny smíchají s máslem a parmezánem. Když se sýr roztaví, emulguje kapaliny a vytvoří hladkou a bohatou omáčku.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky. TIP: Jednoduchý recept na linguine s olivami TIP: Rychlý recept na linguine s chilli sugem a mascarpone
Mezze Maniche (v doslovném překladu krátké rukávy) jsou krátké širší těstoviny ve tvaru roury. Vysoce kvalitní, drsné a porézní těstoviny s mimořádnou schopností zadržovat omáčky. Hodí se ke každé omáčce. Těstoviny jsou vyráběny podle starodávného receptu z Marche. Zcela řemeslný výrobní proces, kterým jsou vyráběny, jim dává mimořádnou schopnost...
Penne je typ těstovin s rourovitým tvarem a zkosenými konci. Penne je množné číslo od italského slova penna – pero. Penne se tradičně servírují s omáčkami jako pesto, marinara nebo arrabbiata. Penne jsou také často využívané při přípravě těstovinových salátů. Jedná se vysoce využitelný tvar těstovin, dutý vnitřek a vroubky udržují dobře omáčku, zatímco...
Reginette (italsky pro malé královny), také známé jako Mafaldine, je druh těstovin ve tvaru pásky. Je plochá a široká asi 1 cm, se zvlněnými okraji na obou stranách. Připravuje se podobně jako jiné těstoviny na bázi pásky, jako jsou linguine a fettuccine. Speciální tvar typický pro Kampánii. Perfektní s rybími omáčkami.
Rigatoni jsou těstoviny ve tvaru trubky různých délek a průměrů. Jsou větší než penne a někdy mírně zakřivené. Mají charakteristické vroubkování po celé své délce, díky kterým na nich perfektně drží omáčka. Jsou obzvláště oblíbené na jihu Itálie, zejména na Sicílii. Zcela řemeslný výrobní proces, kterým jsou vyráběny, jim dává mimořádnou schopnost...
Filini jsou tenké, krátké nudličky vhodné jako zavářka do polévek. Hodí se hlavně do čirých polévek jako jsou vývary i consommé, se zeleninou nebo bez ní. Lze je ale použít i do krémových a hustých polévek. Jsou vyráběny podle starodávného receptu z Marche. Zcela řemeslný výrobní proces jim dává mimořádnou schopnost absorbovat omáčky, lehkost i...
Quadrellini jsou velmi drobné čtverečky, které se nejlépe hodí do polévek a vývarů. Vaječné těstoviny Filotea jsou vyráběny podle starodávného receptu z Marche a pečlivě podle stejných metod přípravy, jaké kdysi používaly naše „babičky“. Zcela řemeslný výrobní proces, kterým jsou vyráběny, jim dává mimořádnou schopnost absorbovat omáčky, lehkost i...
Quadrucci jsou v podstatě tagliatelle nakrájené příčně na malé čtverečky (odtud ten název), které je vhodné vařit rovnou ve vývaru. Hodí se hlavně do čirých polévek jako jsou právě vývary i consommé, se zeleninou nebo bez ní. Lze je ale použít i do krémových a hustých polévek. Nejčastěji jsou spojované s regionem Emilia-Romagna. Těstoviny Filotea jsou...
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Tagliatelle jsou dlouhé ploché nudle, které se tvarem podobají těstovinám fettuccine a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Tagliatelle se podávají s různými omáčkami, tradičně především s omáčkou boloňskou.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky. Jsou vyráběny podle starodávného receptu z Marche. Zcela řemeslný výrobní proces jim dává mimořádnou schopnost absorbovat omáčky, lehkost i...
Paccheri jsou typem těstovin tradičních pro...
59 Kč
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety,...
132 Kč
Velké těstoviny k naplnění.
73 Kč
Penne je typ těstovin s rourovitým tvarem a...
106 Kč
Těstoviny jsou díky rýžové mouce a speciálním...
179 Kč
Reginette (italsky pro malé královny), také...
106 Kč
'Senatore Cappelli' je druh starodávného zrna,...
123 Kč
Tyto tagliatelle pocházejí z dávné italské...