Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
FILCATER06
Pappardelle (z italského pappare – „polykat“) je druh těstovin v podobě cca 2–3 cm širokých nudlí. Jejich obdobou jsou toskánské Fettuccine. V Itálii jsou velmi populární, takže se např. v provincii Emilia-Romagna pořádají festivaly věnované pouze těmto těstovinám.
Zcela řemeslný výrobní proces jim dává mimořádnou schopnost absorbovat omáčky, lehkost i stravitelnost.
Poslední kus na skladě!
Datum dostupnosti:
Složení: krupice z tvrdé pšenice, vejce 27%, pšeničná mouka.
Nutriční hodnoty na 100g výrobku: energetická hodnota 1588 kJ / 375 kcal, tuky 3,9 g z toho nasycené mastné kyseliny 1,2 g, sacharidy 69 g z toho cukry 1,5 g, vláknina 3,2 g, bílkoviny 15 g, sůl 0,1 g.
Může obsahovat stopy měkkýšů a sójových bobů.
Minimální trvanlivost je uvedena na obalu.
Vyrobeno v Itálii.
Balení 500g.
Výrobce | Filotea |
Země původu | Itálie |
Balení | 500g |
'Senatore Cappelli' je druh starodávného zrna, předchůdce moderní tvrdé pšenice, populární zejména v jižní Itálii. Je známý svou máslovou chutí a obsahuje vysoké procento lipidů, aminokyselin, vitamínů a minerálů, má nízký obsah lepku a vysokou stravitelnost. Podávejte s omáčkami na bázi olivového oleje nebo jednoduchou rajčatovou omáčkou, abyste si...
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky. V doslovném překladu znamená Le Matassine přadeno.
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s různými omáčkami. V tomto balení je kombinace klasických a špenátových těstovin.
Spaghetti alla chitarra, také známé jako maccheroni alla chitarra, jsou vaječné těstoviny typické pro italskou oblast Abruzzo, se čtvercovým průřezem o tloušťce asi 2–3 mm. Název těchto špaget pochází z nástroje (tzv. Chitarra , doslova „kytara“), z něhož jsou tyto těstoviny vyráběny, což je nástroj, který dává špagetám jejich název, tvar a pórovitou...
Pappardelle (z italského pappare – „polykat“) je druh těstovin v podobě cca 2–3 cm širokých nudlí. Jejich obdobou jsou toskánské Fettuccine. V Itálii jsou velmi populární, takže se např. v provincii Emilia-Romagna pořádají festivaly věnované pouze těmto těstovinám. V doslovném překladu znamená Le Matassine přadeno.
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s různými omáčkami, tradičně především s omáčkou boloňskou. V doslovném překladu znamená Le Matassine přadeno.
Pappardelle (z italského pappare – „polykat“) je druh těstovin v podobě cca 2–3 cm širokých nudlí. Jejich obdobou jsou toskánské Fettuccine. V Itálii jsou velmi populární, takže se např. v provincii Emilia-Romagna pořádají festivaly věnované pouze těmto těstovinám.
Těstoviny s černým lanýžem. Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm. Lanýže se vyskytují například i v regionu Marche, kde se těstoviny Filotea vyrábí. Lanýže mají nezaměnitelnou chuť a vůni a jsou velmi vyhledávanou, luxusní surovinou. TIP: Luxusní recept na lanýžové fettuccine
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tyto jsou ochucené česnekem a petrželkou.
Tagliolini jsou tenké stuhové těstoviny, dlouhé jako špagety, široké 2-3 mm s krátkou dobou vaření. Tradiční jsou v regionech Molise a Piemont a nejlépe se hodí k lehkým omáčkám a rybám a nebo jsou výborné v kombinaci s máslem a lanýžem.
Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm. Tato varianta je ochucená špenátem. Skvělé jsou jen s olivovým olejem a pecorinem, klidně i zeleninou.
Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm. Tato varianta je ochucená citrónem. Vynikající jsou v kombinaci například s tuňákem.
Fettuccine je tradiční a velmi oblíbený tvar těstovin nejen v italské kuchyni. Filotea vyrábí verzi s příchutí papričky Habanero, která jim dodává charakteristickou pikantní chuť. Vhodné jsou pro jakýkoli druh bílé nebo červené omáčky, ať už s masem, rybou nebo zeleninou.
Efektní vaječné těstoviny barvené sépiovým inkoustem. Spaghetti alla chitarra, těstoviny typické pro oblast Abruzzo, se čtvercovým průřezem o tloušťce asi 2–3 mm. Název těchto špaget pochází z nástroje (tzv. Chitarra , doslova „kytara“), z něhož jsou tyto těstoviny vyráběny, což je nástroj, který jim dává jejich název, tvar a pórovitou strukturu, která...
Mezze Maniche (v doslovném překladu krátké rukávy) jsou krátké širší těstoviny ve tvaru roury. Vysoce kvalitní, drsné a porézní těstoviny s mimořádnou schopností zadržovat omáčky. Hodí se ke každé omáčce. Těstoviny jsou vyráběny podle starodávného receptu z Marche. Zcela řemeslný výrobní proces, kterým jsou vyráběny, jim dává mimořádnou schopnost...
Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm, které se často podávají s ragú. Nejpopulárnější úpravou jsou Fettuccine Alfredo, kde se uvařené těstoviny smíchají s máslem a parmezánem. Když se sýr roztaví, emulguje kapaliny a vytvoří hladkou a bohatou omáčku.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky. TIP: Jednoduchý recept na linguine s olivami TIP: Rychlý recept na linguine s chilli sugem a mascarpone
Paccheri - druh těstovin ve tvaru velmi velké trubice pocházející z Kampánie. Jsou obecně hladké, ale existuje i žebrovaná verze, paccheri millerighe. Mohou být podávané plněné či bez náplně jen s omáčkou.
Maltagliati - ručně vyráběné těstoviny typické pro italský region Emilia-Romagna. Malé, nepravidelně řezané těstoviny, tradičně přidávané do luštěninových polévek a výborně se hodí také k masovým a houbovým omáčkám.
Spaghettoni - tradiční italské hutné špagety, perfektní ke všem druhům omáček.
Lasagne jsou velmi široké těstovinové pláty. Vznik lasagní se obvykle klade do Neapole, kde vznikl první moderní recept, který dal vzniknout tradičnímu pokrmu. Vyrábí se střídáním vrstev těstovinového plátu, bešamelové omáčky a masa. V různých variacích se do lasagní přidává ricotta nebo mozzarella a různé druhy zeleniny (např. špenát, cuketa, houby). Ale...
Reginette (italsky pro malé královny), také známé jako Mafaldine, je druh těstovin ve tvaru pásky. Je plochá a široká asi 1 cm, se zvlněnými okraji na obou stranách. Připravuje se podobně jako jiné těstoviny na bázi pásky, jako jsou linguine a fettuccine. Speciální tvar typický pro Kampánii. Perfektní s rybími omáčkami.
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s různými omáčkami, tradičně především s omáčkou boloňskou, ale neurazí ani v kombinaci s macarpone nebo ricottou. V balení hnízda 500g je osm porcí.
Spaghetti alla chitarra (doslova „kytara“), jsou vaječné těstoviny typické pro italskou oblast Abruzzo, se čtvercovým průřezem o tloušťce asi 2–3 mm. Název těchto špaget pochází z nástroje - tzv. kytary, z něhož jsou tyto těstoviny vyráběny, což je nástroj, který dává špagetám jejich tvar a pórovitou strukturu, která umožňuje omáčce dobře držet. V...
Pappardelle (z italského pappare – „polykat“) je druh těstovin v podobě cca 2–3 cm širokých nudlí. Jejich obdobou jsou toskánské Fettuccine. V Itálii jsou velmi populární, takže se např. v provincii Emilia-Romagna pořádají festivaly věnované pouze těmto těstovinám. V balení hnízda 500g je osm porcí.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky. V balení je osm porcí.
Orecchiette - název vznikl z italských slov orecchio (ucho) + etto (malý) a znamená zdrobnělinu "ouško". Jsou typické pro oblast Apulie, kde se často podávají s brokolicí. Obzvlášť v oblastech Capitanata a Salento se orecchiette tradičně podávají s rajčatovou omáčkou, s nebo bez masových kuliček a posypem ze sýrů ricotta forte nebo pecorino.
Scialatielli jsou krátké, silné těstoviny obdélníkového průřezu a téměř rovného, ale mírně nepravidelného, mírně zakřiveného tvaru. Je to druh těstovin široce používaný v typické neapolské kuchyni. Vynikající k čerstvým rybám a citronu. Vychutnat si je můžete také se zemitými přísadami, jako je klobása a tuřín.
Strozzapreti se vyrábí tak, že se těsto vyválí na silné ploché listy, nakrájí se na proužky, ty jsou poté lehce srolované nebo zkroucené mezi dlaněmi a krátí se na délku do 10 cm. Na rozdíl od špaget nebo makaronů nejsou tyto těstoviny jednotné co do velikosti ani tvaru. Jsou vhodné k omáčkám z vepřového masa s pecorinem.
Chutné a voňavé, obohacené cibulí a...
105 Kč
Těstoviny jsou díky rýžové mouce a speciálním...
262 Kč
Tyto tagliatelle pocházejí z dávné italské...
149 Kč
'Senatore Cappelli' je druh starodávného zrna,...
123 Kč
Chutnají výborně samostatně nebo jako svačinka...
105 Kč
Reginette (italsky pro malé královny), také...
106 Kč
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety,...
132 Kč
Velké těstoviny k naplnění.
83 Kč
Penne je typ těstovin s rourovitým tvarem a...
106 Kč
Spaghettoni - tradiční italské hutné špagety,...
106 Kč