Grilovaný tuňák s avokádovou salsou

Přidal: Luboš Markl v: Recepty dne: Komentář: 0 Počet zobrazení: 160
  •  2 steaky z tuňáka
  • 1 zralé avokádo
  • 5 cherry rajčat
  • 1 malá paprika
  • šťáva z poloviny limetky
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 chilli paprička
  • olivový olej Uliva
  • sůl
  • pepř

( 2 porce )

Nejprve si připravte salsu. Zralé avokádo rozpulte, vyndejte pecku a oloupejte. Dužinu avokáda nakrájejte na malé kostičky. Stejně tak nakrájejte malou papriku a cherry rajčata zbavená semínek a chilli papričku. Čerstvý koriandr nasekejte a také ho přidejte k zelenině. Vše zakápněte limetkovou šťávou, přidejte lžíci olivového oleje, čerstvě namletý pepř, špetku soli a zamíchejte.

Tuňákové steaky z obou stran osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem.

Gril nebo pánev rozpalte na maximum. Plátky tuňáka z obou stran opečte, ale jen krátce, uvnitř musí maso zůstat syrové.

Hotové ho pak nakrájejte a podávejte se zeleninovou salsou, zakápnuté olivovým olejem.

komentář

Zanechte svůj komentář

Zavolejte nám

  +420 776 174 851

Odběr novinek

Nejbližší akce a novinky.