Těstoviny Aglio Olio e Peperoncino ze sušené směsi Corte Del Chianti

Přidal: support cofis v: Recepty dne: Komentář: 0 Počet zobrazení: 5557

Pikantní chuť Neapole, kterou můžete mít stále doma. Je připravená za pár minut!

Doba přípravy: 20 minut


Ingradience pro 2 osoby:
250g těstovin typu Linguine nebo Spaghetti, oboje pasují skvěle
3 – 4 stroužky česneku
5 lžic olivového oleje
1 a ½ lžíce Koření Aglio Olio e Peperoncino (můžete samozřejmě použít i čerstvé feferonky a petrželku)
Sůl
Parmezán na posypání

Pro milovníky hrubých semolinových těstovin a toho nejlepšího olivového oleje je recept na Aglio Olio e Peperoncino základem. Pochází z Neapole a spojení jednoduchých výrazných ingrediencí je přímo geniální. Vznikl jako jednodušší varianta špaget Linguine pro ty, kdo si nemohli dovolit přidat do svého jídla bílé mušle. Poprvé se recept objevil v kuchařce „Cucina Teorico Pratica“, kterou napsal Guido Cavalcanti v roce 1837. Dnes je tato jednodušší verze populárnější než původní s mořskými plody a je považována za národní italský poklad.

Postup:
Oloupeme si česnek a nakrájíme ho na plátky. 

Přivedeme k varu alespoň 3 litry osolené vody a necháme v ní uvařit těstoviny, aby byly na skus, takzvaně al dente. Trvá to 6 – 8 minut. Mezitím si nalijeme do pánve olivový olej, přidáme koření a plátky česneku. Lehce orestujeme tak, aby měl česnek jen nazlátlou barvu. Když je hnědý, je pozdě a bude hořký.

Uvařené těstoviny scedíme, nikdy neproplachujeme vodou, pouze z nich oklepeme vodu a vysypeme do pánve s olejem a kořením. Ke směsi přidáme postupně 3 - 4 lžíce vody z těstovin, abychom vytvořili omáčku. Pozor na množství, aby nebylo vody příliš. Necháme půl minutky propojit chutě a můžeme servírovat posypané strouhaným parmezánem a čerstvou petrželkou.

komentář

Zanechte svůj komentář