Do vroucí osolené vody dejte vařit špagety.
Mezitím, než se těstoviny uvaří, tak na malé kostičky nakrájejte slaninu pancettu a zprudka ji orestujte na velké pánvi.
V misce smíchejte žloutky s parmazánem.
Uvařené těstoviny slijte, ale nechte si trochu vody, ve které se vařily. Horké špagety neproplachujte a rovnou je přidejte do pánve se slaninou a smíchejte je s ní. Ihned do horkých těstovin nalijte vaječno-parmazánovou směs, v horkých těstovinách se vytvoří krémová omáčka, případně přidejte pár lžic vody, ve které se vařily špagety. Důležité je, už pod pánví nemít zapnutý sporák, pracujeme tu jen s teplotou těstovin.
Hotové těstoviny posypte čerstvě namletým pepřem a nastrouhaným parmazánem, můžete přidat i zelenou petrželku.
komentář
Zanechte svůj komentář