Spagetti alla carbonara

Přidal: v: Recepty dne: Komentář: 0 Počet zobrazení: 1510

Spagetti alla carbonara

na 2 porce špaget Filotea

2 žloutky

2 lžíce strouhaného parmazánu + na posypání

100 g pancetty

pepř

sůl

sekaná petrželka

Do vroucí osolené vody dejte vařit špagety.

Mezitím, než se těstoviny uvaří, tak na malé kostičky nakrájejte slaninu pancettu a zprudka ji orestujte na velké pánvi.

V misce smíchejte žloutky s parmazánem.

Uvařené těstoviny slijte, ale nechte si trochu vody, ve které se vařily. Horké špagety neproplachujte a rovnou je přidejte do pánve se slaninou a smíchejte je s ní. Ihned do horkých těstovin nalijte vaječno-parmazánovou směs, v horkých těstovinách se vytvoří krémová omáčka, případně přidejte pár lžic vody, ve které se vařily špagety. Důležité je, už pod pánví nemít zapnutý sporák, pracujeme tu jen s teplotou těstovin.

Hotové těstoviny posypte čerstvě namletým pepřem a nastrouhaným parmazánem, můžete přidat i zelenou petrželku.

komentář

Zanechte svůj komentář