Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
Sušená směs na těstoviny. Snadná příprava, rychlý jednoduchý pokrm ve chvíli, kdy nemáte k dispozici čerstvé pesto.
Balzamikový ocet Saporoso zraje 6 let v dubových a 6 měsíců v nerezových sudech. Vyrábí se z vysoce kvalitních hroznů odrůd Trebbiano Modenese a Lambrusco Grasparossa. Vůně je intenzivní, chuť kyselá s tóny divokých květů, trávy a hořčice. Konzistence je sirupově hustá, barva tmavě hnědá. Díky své lehkosti se doporučuje na všechny druhy zeleniny, vařené...
Výborný krém z kalábrijských zelených papriček využijete k ochucení bruschetty, na zeleninu nebo jako pomazánku na chléb. Tato pikantní omáčka představuje pravou gastronomickou tradici a je vyrobena z originálních a 100% přírodních kalábrijských surovin: oregano, česnek, zelené chilli papričky, sůl.
Hluboká a neproniknutelná červená barva. Intenzivní vůně charakterizuje a odhaluje odrůdu vinné révy nabízející ve vůni ovocný buket švestek a třešní, borůvkový džem, kořenité tóny a nezaměnitelné vůně středomořské křoviny. Na patře je strukturované, hřejivé, správně tříslové, jemné a dobře modulované s hloubkou doušku a dobrou pitelností.
Díky zploštělé části a mírně konvexnímu tvaru jsou Linguine Mazza perfektní pro zvýraznění omáčky: zachytí omáčku a propojí veškerou rozmanitost chutí. Linguine je druh těstovin podobný fettuccine a trenette, ale spíše elipsovitý než plochý. Je asi 4 milimetry na šířku, což je širší než špagety, ale ne tak široké jako fettuccine. Jméno linguine znamená v...
Elicoidali Mazza jsou makarony elegantního a mírně zakřiveného tvaru. Tenké drážky na povrchu, které se obtáčí kolem zajistí dokonalé přilnutí omáčky. Název je stejně jako u mnoha italských těstovin odvozen od jejich tvaru. Italské slovo „elica“ se překládá jako spirála. Nejtypičtějsí jsou pro jižní Itálii. Hodí se k hutným omáčkám, do těstovinových...
Rajčata Mazza jsou masitá a konzistentní, vybrána jsou pouze nejzralejší rajčata, takže v plechovce nenajdete žádné žluté nebo zelené části. Lze vařit při vysokých teplotách a po dlouhou dobu.Rajčatové sugo je vynikající jak základ na omáčku na těstoviny, pizzu i lasagne.
Barva je světle rubínově červená, téměř průhledná, brilantní a střední konzistence. Ve vůni se vyznačuje svěží a vínovou vůní, ovocné tóny višně vynikají s pozadím švestek, borůvek a dalších drobných bobulí. Na patře je středně plné s jemnými a nepříliš výraznými tříslovinami, velmi harmonické. Se svěží a lehkou chutí.
Quadrellini jsou velmi drobné čtverečky, které se nejlépe hodí do polévek a vývarů. Vaječné těstoviny Filotea jsou vyráběny podle starodávného receptu z Marche a pečlivě podle stejných metod přípravy, jaké kdysi používaly naše „babičky“. Zcela řemeslný výrobní proces, kterým jsou vyráběny, jim dává mimořádnou schopnost absorbovat omáčky, lehkost i...
Víno frizzante z oblasti Prosecco DOC se světlou, zářivě slámovou barvou s výrazným perlením. Vůně je ovocná s tóny citrusů a květin a chuť čerstvá, mírně sladká, harmonická. Je vhodné jako aperitiv, ale také jej lze podávat s předkrmy, zvláště s těmi bez tepelné úpravy, jako je například lososový tartar. Obecně se hodí k jemným pokrmům na bázi ryb, k...
Užijte si je samotné jako lahodný snack místo pizzy nebo je podávejte s cherry rajčaty a nebudete moci přestat. Spolu s Burratou je podávejte s bílým vínem jako je Locorotondo nebo sicilské Alcamo.
Chutnají výborně samostatně nebo jako svačinka mezi přáteli v příjemné konverzaci, doprovázené lardem nebo čerstvými sýry, při popíjení dobrého Chardonnay nebo růžového vína. Jejich výrazné aroma z nich činí ideální přílohu k masu pečenému s rozmarýnem a šalvějí nebo místo chleba, s rybou pečenou s olivami a kapary.
Mletá káva ve stylové a opakovaně použitelné dóze. Ideální pro moka, french press a filtr. 100% arabica: šálek s lehkou krémou, jemnou, sladkou a sofistikovanou chutí, s nádechem ovoce a plnou chutí, s příjemnou mírou kyselosti. Dochuť je hladká, elegantní a přetrvávající.
Směs nejkvalitnějších káv Arabica a Robusta s vynikající chutí. Kvalitní výběr a vyvážená chuť. Mletá káva se středně jemným mletím. Kávové směsi Cartapani pocházejí z nejlepších plantáží na světě. Důkladně vybraná kávová zrna, jednotlivě pražená velmi pomalým procesem s ohledem na organoleptické vlastnosti a degustační testy s ochutnávkou znalců.
Speciální ingrediencí červeného pesta jsou sušená rajčata, která dodávají krému typickou červenou barvu a středomořskou chuť. Původ pesta se klade do oblasti Ligurie v severní Itálii. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit.
K výrobě této chutné a plné omáčky jsou použity pouze ty nejkvalitnější přísady. Spojení piemontské klobásy a nejlepšího vína Barolo DOCG, rajčat a olivového oleje je tato omáčka ideální pro dochucení těstovin nebo polenty.
Excelentní víno s čerstvou, suchou a vyváženou chutí. Vůně je elegantní, ovocná s tóny červeného a žlutého jablka, bílého melounu a citrusových plodů.
Pečlivě vybrané červené a žluté papriky se omyjí, nakrájí a grilují tak, aby si zachovaly křupavost. Zabalí se do skleněné nádoby s olivovým olejem a následuje pasterizace. Poté se sklenice ochladí, označí a produkt je připraven ke skladování a distribuci. Vynikající jako předkrm nebo jako příloha k masu, ale také do salátu i omáček.
Olej Imperiale nejlépe vystihuje charakter regionu. Barva je žlutá až zelená, vůně středně ovocná nádechem zelených mandlí. Chuť je vyvážená, s výraznou, přesto nepatrnou hořkostí a silnější kořeněnou notou. Tento olej můžete libovolně kombinovat i s těmi nejjemnějšími pokrmy, aniž by překryl jejich chuť. Typicky se využívá při přípravě sladkovodních ryb.
Extrémně velké zelené stolní olivy z oblasti Apulie v jihovýchodní Itálii. Bohatá dužina je pevná a šťavnatá, zatímco chuť je znatelně jemná a příjemná, protože velké olivy vytvářejí velkorysý zážitek z jídla. Někdy je považována za „olivu pro začátečníky“. Zkuste je na olivovém oleji jemně orestovat s rozmarýnem, trochou citronové kůry a celými stroužky...
Omáčka získaná z jemně nakrájených kousků kandovaných zelených rajčat. Přidání hořčičného esenciálního oleje dává lehce pikantní chuť a celková kombinace dává omáčce silnou a výraznou chuť. Obsahuje 80 % rajčat a neobsahuje barviva, konzervanty ani GMO. Omáčka vám umožní ty nejnápaditější kombinace. Ideální s ementálem, špekem, salámem maďarského typu i...
Čočka je nejen skvělým zdrojem bílkovin, také má přirozeně nízký obsah tuku, vysoký obsah vlákniny, sacharidů a dalších základních živin, jako je například draslík. Lidé čočku pěstují více než 8500 let. Podle historiků byla pěstována už v roce 6500 před naším letopočtem. Ideální do polévky nebo do salátu.
Tradiční balzamikový ocet Modena D.O.P. se zráním více než 12 let. S plnou a robustní chutí, má harmonickou vůni, dobře vyváženou hustotu. Hodí se ke všem pokrmům, po malých kapkách na předkrmy i červené maso, ryby a měkkýše. 100 ml skleněná láhev navržená Giorgettem Giugiarem, krabička Consorzio Produttori Antiche Acetaie, odměrka TIC a kniha receptů.