Lasagne s tuňákem a olivami

Přidal: v: Recepty dne: Komentář: 0 Počet zobrazení: 2059
  • lasagne
  • tuňák Callipo se sušenými rajčaty
  • omáčka Sugo alle olive (rajčatová omáčka s olivami)
  • zelené olivy s feferonkami
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladkou mouky
  • 300 ml mléka
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • 1 sýr mozarella

2 - 3 porce

Nejprve si připravte bešamelovou omáčku. V hrnci nechte rozpustit máslo, přisypte hladkou mouku, společně zarestujte a zalijte postupně mlékem. Vznikne krémová omáčka, kterou vařte přibližně 10 minut, během toho ji míchejte. Omáčku dochuťte solí troškou nastrouhaného muškátového oříšku.
Menší zapékací misku nebo pekáč vymažte máslem.
Těstoviny - lasagne dejte do vroucí osolené vody krátce povařit, aby trochu změkly. Aby se následně neslepily, přidejte do vody trochu oleje. Těstoviny slijte a nechte v cedníku.
Na dno máslem vymazaného pekáče nalijte trochu rajčatového suga. Na něj dejte vrstvu lasagní, na lasagne nalijte opět část suga, na něj naklaďte kousky tuňáka a nakrájené olivy, vše zalijte trochou bešamelové omáčky, další vrstva opět: lasagne - sugo - tuňák a olivy - bešamel. A tak stále dokola. Množství vám bude stačit tak na 3 vrstvy. Nakonec na celý povrch naklaďte na plátky nakrájenou mozarellu.
Pečte asi 30 minut při 180 stupních.

komentář

Zanechte svůj komentář